ČERNOBILJ IPAK I DALJE BEZ STRUJE? Ukrajinske vlasti tvrde u nuklearnoj elektrani i dalje nema električne energije
Ilustracija, Foto: Profimedia

VESELO!

ČERNOBILJ IPAK I DALJE BEZ STRUJE? Ukrajinske vlasti tvrde u nuklearnoj elektrani i dalje nema električne energije

Ukrajina je upozorila na povećan rizik od curenja radijacije u Černobilju, koji je okupiran od strane ruskih snaga, nakon što je tokom borbi prekinut visokonaponski kabl i isključena struja elektrani

Objavljeno:

Snabdevanje nuklearne elektrane u Černobilju strujom još uvek nije obnovljeno uprkos tvrdnjama Rusije da su to popravili beloruski stručnjaci, saopštio je ukrajinski državni regulator za nuklearnu energiju.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

U saopštenju, državni nuklearni regulatorni inspektorat Ukrajine kaže da su u toku pokušaji da se vrati spoljno napajanje na lokaciju.

Ukrajina je upozorila na povećan rizik od curenja radijacije u Černobilju, koji je okupiran od strane ruskih snaga, nakon što je tokom borbi prekinut visokonaponski kabl i isključena struja elektrani.

U četvrtak je rusko ministarstvo energetike saopštilo da su beloruski stručnjaci obnovili snabdevanje električnom energijom, a rusko ministarstvo odbrane je reklo da se složilo da dozvoli ukrajinskom timu za popravke da pristupi dalekovodima u oblasti oko elektrane.

Ali Ukrajina je rekla Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) da su "sve komunikacije izgubljene dan nakon što je lokacija pod ruskom kontrolom izgubila sva spoljna napajanja".

1 / 4 Foto: Profimedia

Ukrajinska vojna obaveštajna služba saopštila je danas, bez predstavljanja jasnih dokaza, da je "moguće da Rusija priprema napad na černobilsku elektranu za koji će okupatori pokušati da prebace odgovornost na Ukrajinu”.

Bonus video:

02:25

Rebrača otkrio kako mu je SLUČAJAN SUSRET sa Đorđevićem promenio karijeru

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.