Poljski predsednik Duda doputovao u dvodnevnu zvaničnu posetu Skoplju
Foto: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL

zvanična poseta severnoj makedoniji

Poljski predsednik Duda doputovao u dvodnevnu zvaničnu posetu Skoplju

Kako je najavljeno iz Kabineta predsednika Severne Makedonije, Duda i Pendarovski će, nakon sastanka u "Vili Vodno", zajedno otvoriti Poljsko-makedonski poslovni forum u skopskom hotelu "Meriot" i položiti ; vence na grob revolucionara Goce Delčeva u crkvi "Sveti spas"

Objavljeno: 22:58h

Predsednik Poljske Andžej Duda doputovao je večeras u dvodnevnu zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji.Poljskog predsednika je na Medjunarodnom aerodromu "Skoplje" dočekao ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani.

Uz fotografije sa dočeka, Osmani je na Fejsbuku napisao da ova poseta predstavlja potvrdu tradicionaalnog prijateljstva Severne Makedonije i Poljske, koje je nedavno pojačano ; savezništvom u NATO.

"Posebno cenimo iskrenu podršku evropskoj integraciji naše zemlje kroz koju jačamo naše prijateljske veze", istakao je šef diplomatije Severne Makedonije.

Poljskog predsednika Andžeja Dudu sutra će, kako je najvljeno, ispred predsedničke rezidencije "Vila Vodno" uz najviše državne i vojne počasti dočekati predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski.

Kako je najavljeno iz Kabineta predsednika Severne Makedonije, Duda i Pendarovski će, nakon sastanka u "Vili Vodno", zajedno otvoriti Poljsko-makedonski poslovni forum u skopskom hotelu "Meriot" i položiti vence na grob revolucionara Goce Delčeva u crkvi "Sveti spas".

U okviru dovdnevne zvanične posete Severnoj Makedoniji predsednik Duda će se sresti i sa predsednikom Sobranja Talatom Džaferijem i premijerom Zoranom Zaevom.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.