SPASOVSKI: Grupa uhapšenih policijskih službenika izdala 214 pasoša s lažnim identitetom, ima i kriminalaca!
Oliver Spasovski, Foto: Print Screen Youtube

šta oni to rade?

SPASOVSKI: Grupa uhapšenih policijskih službenika izdala 214 pasoša s lažnim identitetom, ima i kriminalaca!

Utvrdjeno je da se u jednom delu radi o licima koja su članovi medjunarodnih organizovanih kriminalnih grupa

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Oliver Spasovski, izjavio je večeras da je grupa uhapšenih policijskih službenika izdala 214 pasoša s lažnim identitetom strancima, medju kojima su i članovi medjunarodnih kriminalnih grupa i narko-kartela.

On je na konferenciji za novinare rekao da je pravi identitet osoba kojima je izdat pasoš s tudjim identitetom, utvrdjen medjunarodnom policijskom saradnjom preko Regionalne kancelarije SAD za bezbednost i Generalnog sekretara Interpola.

"Utvrdjeno je da se u jednom delu radi o licima koja su članovi medjunarodnih organizovanih kriminalnih grupa, narko-kartela, licima umešanim u teška kriminalna dela, odnosno radi se o osbama s profilom visokog rizika i osoba za kojima je objavljena medjunarodna poternica", rekao je Spasovski.

Policija Severne Makedonije je danas pre podne ;uhapsila devet policijskih službenika pod sumnjom da su deo lanca za ;izdavanju pasoša s lažnim identitetom, pri čemu su koristili podatke makedonskih državljana koji žive u inostranstvu.

Spasovski je rekao da je istraga trajala 26 meseci i da su pasoši s lažnim identitom izdavani pre 2017. godine. Izdato je ukupno 215 pasoša s lažnim identitetom, od kojih 214 stranim i jedan makedonskom državljaninu.

Ministar je najavio i krivičnu prijavu protiv najveće opzicione stranke VMRO DPMNE, zato što je, kako je rekao, objavljivanjem informacija o toj istrazi pokušala da ugrozi policijski akciju.

"Pri realizaciji ove akcije suočili smo se s pokušajem sabotaže koji nije uspeo. Direktno su od VMRO DPMNE i njenog predsednika Hristijana Mickoskog plasirani podaci o istrazi, čime je moglo diretno da bude ugroženo ono što su uradili naši policajci, ali i strateški partneri i Interpol", rekao je Spasovski.

Opozicija je u ponedeljak objavila podatke o izdavaju pasoša u policiji Severne Makedonije sa lažnim identitetom ;i kao primer predočilla pasoše, kako je rečeno, date vodji "Škaljarskog klana" Jovanu Vukotiću pod imenom "Georgi Andonov" i vodji turske mafije Sedatu Pekeru pod imenom "Dževadin Ajdemovski".

Bonus video:

00:29

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Gorica Popović pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.