MUP IZDAO POTERNICU ZA BIVŠIM ŠEFOM DRŽAVNE BEZBEDNOSTI SEVERNE MAKEDONIJE: Sudi mu se zbog prisluškivanja!
Policija, Foto: MUP SRBIJE

Poternica

MUP IZDAO POTERNICU ZA BIVŠIM ŠEFOM DRŽAVNE BEZBEDNOSTI SEVERNE MAKEDONIJE: Sudi mu se zbog prisluškivanja!

Premijer Zoran Zaev je danas izjavio da je razočaran

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije raspisalo je danas nacionalnu poternicu za bivšim direktorom Državne bezbednosti Sašom Mijalkovom kome se sudi zbog masovnog prisluškivanja.

Policija nije uspela da nadje Mijajkova kada mu je sinoć skopski krivični sud odredio kućni pritvor pred izricanje presude u slučaju nazvanom "Target-Tvrdjava". Tužilaštvo je za njega medjutim tražilo zatvorski pritvor zbog mogućnosti bekstva.

Policija koja je trebalo da mu uruči rešenje suda, sinoć ga ;nije našla u njegovoj kući u elitnom naselju u podnožju brda Vodno u Skoplju.

Policija je bivšeg šefa tajne službe u vremene vlasti Nikole Gruvskog čiji je rodjak, tražila i u Hotelu "Meriot" u centru Skoplja - za koji se piše da je u njegovom vlasništvu, i u još jednom njegovom stanu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je najvilo da će od suda zatražiti raspisvanje i medjunarodnje poternice za Mijalkovom.

Premijer Zoran Zaev je danas izjavio da je razočaran, ali da očekuje da Mijalkov bude nadjen i da se "suoči s pravdom".

Ukloliko se to ne desi, Zaev će "tražiti odgovornost svakog ko je pogrešio", bez obzira da li se radi o polcijskim i obaveštajnim službama, ministru unutrašnjih poslova i drugima.

Lider naveće opzicione partje VMRO DPMNE Hristijan Mickoski je zatražio hitnu ostavku vlade Zaeva jer Mijalkov nije nadjen.

"Odavni sam rekao da mafija ima svoju državu. Nema dna koje nisu probili. Ostavka Vlade odmah!", napisao je Mickoski na Fejsbuku.

U jednom od ključnih sudskih postupaka koje je pokrenulo nekadašnje Soecijalno tužilaštvo za prislučkovane razgovore, Sašo Mijalkov je optužen za masovno prisluškivanje više desetina hilljada gradjana od 2006. do 2015. godine, dok je bio direktor UBK.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.