VUČIĆ ODRŽAO REČ: Makedonci dobili vakcine, predsednik pohvaljen od strane ALBANSKIH MEDIJA sa KiM!
Predsednik Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

pomoć severnoj makedoniji

VUČIĆ ODRŽAO REČ: Makedonci dobili vakcine, predsednik pohvaljen od strane ALBANSKIH MEDIJA sa KiM!

Direktor Univerzitetske kliničke bolničke službe Kosova Valjbon Krasnići rekao je da nadležne institucije čine sve kako bi vakcina što pre stigla na KiM

Objavljeno:

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije održao je svoje obećanje,Severnoj Makedoniji uručio 4.680 doza Fajzerovih vakcina, a narednih dana će biti isporučeno i preostalih 8.000, navodi albanski portal Reporteri.

Za razliku od njega, kako navodi portal, obećanje albanskog premijera Edija Rame da će deo vakcina ustupiti KiM još nije realizovano.

Rama je na konferenciji za medije pre nekoliko nedelja, kad je u Albaniju stigla prva količina Fajzerovih vakcina, rekao da će deo tih cepiva ustupiti Prištini. Kasnije je rekao da to nije moguće zbog strogih pravila farmaceutske kompanije Fajzer, ali je naglasio da grupa od 50 lekara iz kovid bolnice u Prištini može da se vakciniše u Albaniji.

Međutim, ni to do danas nije realizovano, iako se vakcinacija u Albaniji svakodnevo odvija.

Direktor Univerzitetske kliničke bolničke službe Kosova Valjbon Krasnići rekao je da nadležne institucije čine sve kako bi vakcina što pre stigla na KiM.

- Ministarstvo zdravlja i Nacionalni institut za javno zdravlje su u stalnom kontaktu sa proizvođačima vakcina i očekujemo da vakcina stigne na Kosovo što je pre moguće. Prvo će se vakcinisati zdravstveni radnici i stariji sa hroničnim bolestima - rekao je Krasnići.

(Espreso/Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.