ISPLIVAO SNIMAK NA KOM SE ČUJE KAKO NARUČUJE  NARKOTIK: Poslanik Severne Makedonije podneo ostavku zbog droge!
Pavle Bogoevski, Foto: Print Screen Youtube

NARKOTICI U POLITICI

ISPLIVAO SNIMAK NA KOM SE ČUJE KAKO NARUČUJE NARKOTIK: Poslanik Severne Makedonije podneo ostavku zbog droge!

On je postao meta svakodnevnih napada dela javnosti

Objavljeno:

Poslanik vladajuće koalicije u parlamentu Severne Makedonije i predsednik Mandatsko-imunitetskog odbora Pavle Bogoevski podneo je danas ostavku, jer se u javnosti pojavio audio snimak koji navodno svedoči o tome kako naručuje neki narkotik.

Bogoevski je na sednici odbora rekao da će njegova ostavka "biti aktivirana nakon plenarne sednice na kojoj treba da bude oduzet mandat Nikoli Gruevskom", poslaniku i bivšem premijeru koji je u novembru prošle godine pobegao u Mađarsku, gde je dobio azil.

Bogoevski, koji je u parlament izabran na listi SDSM kao jedan od lidera "Šarene revolucije" i nezavisni poslanik, rekao je da ostavku na mesto poslanika podnosi iz moralnih razloga.

On je postao meta svakodnevnih napada dela javnosti kada je na ruskoj mreži "Vkontakte" objavljen tonski zapis tajno snimljenog razgovora uz koji stoji objašnjenje da navodno naručuje kokain, iako se na snimku ne spominje šta konkretno naručuje.

Bogoevski je potvrdio da je glas njegov, ali je istakao da nije naručivao kokain, već ulje od kanabisa i sam je prijavio polciji da je tajno sniman i da je nelegalno naručivao ulje od kanabisa.

"Glas javnosti je glasniji od svega drugog i on me i doveo na ovu poziciju. Podnosim ostavku jer javnost smatra da sam se ogrešio i postupio neetički nabavljajući ulje od kanabisa", rekao je Bogoevski.

Opoziciona VMRO DPMNE taj snimak koristi kako bi diskreditivala Bogoevskog kao predsednika Odbora za madatsko-imunitetska pitanja koji treba da razmatra predlog za oduzimanje mandata Gruevkom zato što je više od šest meseci neopravdano odsutan sa sednica.

U delu makedonske javnosti se spekuliše da iza objavljivanja snimka stoji Gruevski, koji je pobegao u Mađarsku da bi izbegao služenje dvogodišnje zatvorske kazne i suđenje u više slučajeva Specijalnog tužillaštva za prisluškivane razgovore.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media