OSUMNJIČENOM ZA SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE VANJE ISTIČE PRITVOR: Nadležni u ŠKRIPCU, evo ŠTA planiraju sledeće
Ubistvo Vanje Gorčevske, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

femicid

OSUMNJIČENOM ZA SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE VANJE ISTIČE PRITVOR: Nadležni u ŠKRIPCU, evo ŠTA planiraju sledeće

Uskoro ističe pritvor Palevskom koji se sumnjiči da je ubio Vanju Gorčevsku, devojčicu iz Skoplja

Objavljeno:

Za nedelju dana, odnosno 6-7. februara, ističe privremeni pritvor koji su turske vlasti 29. decembra odredile za Ljupča Palevskog Palča, osumnjičenog za ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog.

Palevski se trenutno nalazi u zatvoru u Balikeširu u Turskoj, gde može da bude zadržan do godinu dana. Očekuje se da će mu po isteku mere od 40 dana biti produžen privremeni zatvor ili pritvor, pošto makedonske vlasti još nisu dobile odgovor iz Turske po zahtevu za ekstradiciju, koji je upućen 7. decembra.

Iz Ministarstva pravde su za Fokus odgovorili da ovih dana očekuju odgovor iz Turske, nakon čega će obavestiti javnost.

1 / 6 Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Zahtev za ekstradiciju upućen je nakon hapšenja Palevskog 5. decembra u Turskoj, pošto je dan ranije raspisana međunarodna poternica za njim kao osumnjičenim za dva krivična dela – otmicu i dva brutalna ubistva.

Ako bude izručen, Palevski će biti dočekan u Severnoj Makedoniji sa sudskom odlukom o pritvoru od 30 dana i biće prebačen u istražni zatvor u Šutki. Trojica osumnjičenih saizvršilaca u otmicama i brutalnim ubistvima su već tamo.

Bonus video:

03:48

SVIREPO UBISTVO DEVOJČICE U MAKEDONIJI POTRESLO REGION! Reporter Kurira traži vezu između dva ubistva: OVO DODATNO ZABRINJAVA

(Espreso/ Telegraf.rs/ M.P/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.