PRVOOSUMNJIČENOM ZA UBISTVO MALE VANJE ODREĐEN PRITVOR U TURSKOJ! Čeka se izručenje
Vanja Gorčevska, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

istraga monstruounog zločina

PRVOOSUMNJIČENOM ZA UBISTVO MALE VANJE ODREĐEN PRITVOR U TURSKOJ! Čeka se izručenje

Makedonsko ministarstvo pravde je ranije ovoga meseca saopštilo da će postupak izručenja Palevskog trajati nekoliko meseci

Objavljeno:

Prvoosumnjičenom u slučaju ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog u Severnoj Makedoniji, Ljupču Palevskom, određen je pritvor u trajanju od 40 dana u zatvoru Beliksir u Turskoj, saopštilo je danas makedonsko ministarstvo pravde.

U saopštenju se navodi da je tursko javno tužilaštvo istaklo u dopisu upućenom makedonskom pravosuđu da je Palevskom određen pritvor da bi se omogućilo njegovo izručenje Severnoj Makedoniji gde je osumnjičen za ubistvo 14-godišnje Vanje, objavila je televizija Telma.

Makedonsko ministarstvo pravde je ranije ovoga meseca saopštilo da će postupak izručenja Palevskog trajati nekoliko meseci.

Vanja Gorčevska, Ubistvo, Rekonstrukcija
foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska, Nenad Kostić

Palevski je uhapšen u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica. Istraga o ubistvu Vanje Gorčevske i Panče Žežovskog počela je početkom ovog meseca, a, pored Palevskog, osumnjičeni su i Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski koji se terete za saučesništvo i nalaze se u pritvoru u Skoplju.

U pritvoru su i Vanjin otac Aleksandar Gorčevski koji se sumnjiči da je pomagao u otmici tako što je sa ostalim osumnjičenima delio informacije o kretanju svoje ćerke, kako su tada saopštile vlasti, i Stefan Dimkovski koji je dovezao iz Srbije u Tursku prvoosumnjičenog Palevskog.

Ljupče Palevski
foto: Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Maloletna Vanja i Panče Žežovski iz Velesa, koji su prijavljeni kao nestali 27. odnosno 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Skoplja i Velesa 3. decembra.

Bonus video:

07:43

POVEZANOST OCA SA OSUMNJIĆENIM ZA UBISTVO

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.