OVAJ DOKAZ MOŽE OTKRITI MISTERIJU UBISTVA MALE VANJE: Kako su povezani otac i Palevski?
Vanja G., Foto: Printscreen/Facebook/Martin Kostovski, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Dado Đilas

istraga zločina

OVAJ DOKAZ MOŽE OTKRITI MISTERIJU UBISTVA MALE VANJE: Kako su povezani otac i Palevski?

Objavljeno:

Preko 20 dana je prošlo od ubistva tinejdžerke Vanje G. (14) i Pančea Žežovskog u Severnoj Makedoniji. Gotovo svi osumnjičeni su u pritvoru u Skoplju, sem Ljupča Palevskog - čoveka je označen kao likvidator Vanje i Pančea. On je uhapšen u Turskoj i čeka se njegova ekstradicija, dok je glavni tužilac Bubevski nedavno govorio o ključnom dokazu koji policija čeka.

Vanja je oteta 27. novembra ove godine ispred zgrade u kojoj je živela. Nju su kidnaperi na čelu sa Palevskim oteli kada je krenula u školu.

Kako je kasnije otkriveno, njen otac Aleksandar je grupi Palevskog otkrio kretanje tinejdžerke i tako pomogao da je otmu. Navodno, kako bi zajedno uznudili novac od njene majke Zorice.

Ključni dokaz

O tome kako teče istraga za dvostruko ubistvo u Severnoj Makedoniji, nedavno je govorio glavni tužilac Skoplja Gavril Bubevski.

Kao šef Osnovnog javnog tužilaštva Skoplja, Bubevski je rekao da se trenutno ispituju materijalni dokazi u vezi sa istragom o ubistvima Vanje iz Skoplja i Pančea Žežovskog iz Velesa, koji se poklapaju da izjavama osumnjičenih koji su u pritvoru.

„Istraga je, u smislu radnji, na nivou koji sam vam rekao prošli put, a materijalni dokazi se ispituju. Mogu vam samo reći da fizički dokazi odgovaraju onome što su rekli osumnjičeni. To je to“, rekao je Bubevski.

Vanja Gorčevska, Ubistvo, Rekonstrukcija
foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska, Nenad Kostić

On nije želeo da daje konkretan odgovor ni o tome da li motiv ubistva ostaje isti – lični novčani interes.

Jedan od glavnih materijalnih dokaza, uz ostale činjenice koje će proizaći iz dokaznog materijala, biće naveden u optužnici.

U skopskom tužilaštvu kažu da je „pod lupom” sve što može da otkrije detalje i motive monstruoznog zločina.

Sada su turske vlasti na potezu da odgovore na zahtev za izručenje Ljupča Palevskog, koga je tužilaštvo označilo kreatorom, planerom, glavnim koordinatorom i direktnim izvršiocem jezivih ubistava.

Predsednik Stevo Pendarovski je u intervjuu za MRT rekao da razmišlja da pošalje poruku turskom predsedniku Erdoganu, kako bi ekstradicija išla brže.

Povezanost oca i Palevskog

U međuvremenu, jedna od najvećih misterija u regionu jeste kako su povezani Vanjin otac i glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski.

Stan u kom je Vanja živela sa sestrom i majkom se vodi na njenog oca Aleksandra. On je vlasnik upisan u vlasnički list. Aleksandar je, prema izjavama osumnjičenih, rekao Ljupču Palevskom kada će njegova ćerka izaći iz kuće i da će biti sama.

Vanja Gorčevska, Ljupče Palevski
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Vanju su zgrabili na ulazu u zgradu, dobro poznatu Palevskom. Njegova kompanija je izgradila.

Otmica je planirana jer su otmičari sa sobom imali vreću, selotejp i sredstva za vezivanje ruku i nogu. Oni su nekoliko dana ranije, 22. novembra, ukrali „citroen“ od ubijenog Pančea Žežovskog.

Uveliko se spekuliše i o tome da je Aleksandar imao kockarske dugove, zbog čega je želeo da iznudi novac od Zorice. Makedonski novinar Kristijan Landov kaže da je to priča koja preovladava u Severnoj Makedoniji.

„Vanjin otac se sumnjiči da je otkrio ubici kako, gde i kuda će se kretati Vanja tog dana. Zato je ubica sve tačno isplanirao. Otac Aleksandar je prema kazivanju onih koji ga znaju bio problematična osoba, kockar i narkoman. A potiče iz bogate skopske porodice, otac mu je bio direktor fime i radio je u Poljskoj. Njegova bezosećajnost je šokirala javnost, kad je podigao dva palca gore novinarima kad su ga sprovodili u sudu“, kaže Landov.

(Espreso/Nova/Preneo M.D.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.