"HOĆEMO OBNOVU"! Plenković žestoko izviždan u Petrinji, građani BESNI (VIDEO)
Andrej Plenković, Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

TENZIJA

"HOĆEMO OBNOVU"! Plenković žestoko izviždan u Petrinji, građani BESNI (VIDEO)

Premijer se nakon dolaska obratio građanima rekavši da je u poslednjih godinu dana dosta toga obnovljeno

Objavljeno:

Prošlo je godinu dana od razornog zemljotresa u Petrinji, a situacija u ovom mestu se i danas ne smiruje. Na ovaj za mnoge tužan dan, grad koji je najviše stradao, posetio je i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Osim njega u ovaj grad došao je ceo državni vrh Hrvatske. Premijer se nakon dolaska obratio građanima rekavši da je u poslednjih godinu dana dosta toga obnovljeno.

- Čuli smo danas ceo izveštaj potpredsednika Medveda, župana, gradonačelnice, ministara i državnih sekretara, svih koji su maksimalno angažovali i mogli smo da primetimo da nema segmenta u kom nisu preduzete aktivnosti koje bi pomogle u normalnom funkcionisanju života na Banovini - rekao je Plenković.

1 / 6 Foto: Profimedia

On je dodao da svi oni koji nisu mogli da se vrate u svoje kuće dobili alternativni smeštaj, bilo da su u pitanju mobilne kućice ili kontejneri ili su imali alternativni smeštaj u objekte koji postoje u Topuskom ili u lokalnoj kasarni.

Ali, deo građana se sa time ne slaže.

Plenković je, naime, prilično žestoko izviždan na ulazu u crkvu u Petrinji. Osim toga, demonstranti su uzvikavali "hoćemo obnovu".

Dodaju da ga je izviždala inicijativa Petrinjsko proljeće, prenosi Index.

Podsetimo, prvi petrinjski potres od 28. decembra bio je magnitude 5 stepeni prema Rihteru, no već idućeg dana, Baniju pogađa još jači potres koji je odneo osam ljudskih života.

U Majskim Poljanama kod Gline poginulo je petoro ljudi, u Petrinji je smrtno stradala 13-godišnjakinja Laura Cvijić, najmlađa žrtva potresa na Baniji. Među žrtvama je žena koja je u martu 2021. podlegla povredama zadobijenim u potresu.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.