"POOŠTRAVAMO ZAKONE I KAZNE, ALI NE MOGU DA SPREČIM KRETENE DA RADE TAKVE STVARI": Premijer Hrvatske POBESNEO!
Andrej Plenković, Foto: Profimedia

OŠTAR NA JEZIKU

"POOŠTRAVAMO ZAKONE I KAZNE, ALI NE MOGU DA SPREČIM KRETENE DA RADE TAKVE STVARI": Premijer Hrvatske POBESNEO!

- Presude donose sudovi, na njih ne mogu da utičem, poručio je Plenković

Objavljeno:

Govoreći o izdvajanju za borbu protiv nasilja, a u kontekstu najnovijeg ubistva žene u Splitu, premijer ističe kako se izdvajaju ogromna sredstva. Naglasio je kako može donositi zakone, ali ne i uticati na ponašanje ljudi

Što se tiče teme sprečavanja nasilja u porodici, posebno nasilja nad ženama, svatko od nas ima određena postignuća iza sebe. Ja sam u Saboru, a ne SDP koji je to mogao pet godina pa iz nekih nepoznatih i neuverljivih poluobjašnjenja nije imao snage, predložio ratifikaciju Istanbulske konvencije i otklanjao magluštinu i demagogiju koju su mnogi puštali u tom trenutku o nekakvim zombijima. Čak sam platio deo političke cene za to, poručio je za saborskom govornicom premijer, Andrej Plenković govoreći o Državnom proračunu za sledeću godinu, a upitan za izdvajanje za borbu protiv nasilja u porodici i nad ženama nakon još jednog ubistva žene, onog jučerašnjeg u Splitu.

- Nažalost, ne mogu sprečiti primitivce, divljake i kretene da rade takva dela. Nažalost, za to nemam leka. Ali imam leka da pooštravam Kazneni zakon i sve druge zakone, koje smo već pooštrili, da sankcije budu rigorozne. A presude donose sudovi, na njih ne mogu uticati - poručio je.

(Espreso / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.