UHAPŠENA BIVŠA TUŽITELJKA I PIRUŠKA CANJUGA! Optužnica protiv Todorića povučena
Policija, Foto: Profimedia

OČEKUJE SE JOŠ HAPŠENJA

UHAPŠENA BIVŠA TUŽITELJKA I PIRUŠKA CANJUGA! Optužnica protiv Todorića povučena

Uhapšena je i Piruška Canjuga.

Objavljeno:

U akciji USKOK-a jutros je uhapšeno više osoba, među njima buši tužilac Mirela Alerić Puklin i njen suprug Goran Puklin.

Kako Indeks nezvanično saznaje, ova hapšenja su vezana za aferu oko Agrokora. Naime, Mirela Alerić Puklin vodila je slučaj u slučaju Piruške Canjuge, jedne od optuženih u slučaju Agrokor. Sumnja se da je Alerić Puklin dala podatke Canjugi o sporu u postupku koji je vodila protiv nje.

Uhapšena je i Piruška Canjuga.

Suprug bivše tužiteljke Goran Puklin uhapšen je zbog sasvim druge stvari, nezvanično saznajemo. Goran Puklin, direktor Hrvatske lutrije, i još jedna osoba iz firme, učestvovali su, kako se sumnja, u nameštanju javnog tendera vrednog više miliona kuna. Reč je o IT uslugama.

OGLASILA SE POLICIJA

„Policijski službenici Nacionalne policijske službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala – Službe Zagreb – u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, započeli su rano jutros novo kriminalističko istraživanje, na osnovu ranije završenih krivičnih istraga u septembra 2020. ili aprila 2021.

Današnjom novom kriminalističkom istragom koja se vodi u Policijskoj upravi zagrebačkoj biće obuhvaćeno više osoba – od kojih je jedna tada bila pripadnik organa za provođenje zakona – zbog sumnje da su počinili krivična dela iz oblasti privrednog kriminala i korupcije. Danas će biti sprovedene i dokazne radnje“, piše policija.

Nezvanično, policija je, istražujući Gorana Puklina i novac pronađen kod njega, za koji se sumnja da pripada Draganu Kovačeviću, otkrila stvari koje su joj bile sumnjive, a koje su kompromitovale njegovu suprugu Mirelu Alerić Puklin.

PUKLIN JE I RANIJE BIO SUMNJIV Kako Indek nezvanično saznaje, rad Alerića Puklina je i ranije bio pod sumnjom. Naime, ranije smo nezvanično saznali da se sumnjalo da je Alerić Puklin puštao informacije u drugim slučajevima DORH-a. Ali istraga nikada nije sprovedena zbog nedostatka dokaza.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Index vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.