UHAPŠENI RODITELJI STRAVIČNO PRETUČENE DEVOJČICE (2): Malena na respiratoru i u moždanoj komi!
Roditelji zadržani na kriminalističkom istraživanju, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAWAD JALALI

POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

UHAPŠENI RODITELJI STRAVIČNO PRETUČENE DEVOJČICE (2): Malena na respiratoru i u moždanoj komi!

Devojčica (2,5) koja je u sredu poslepodne dovezena u Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj s teškim povredama glave koje upućuju na premlaćivanje

Objavljeno: 10:59h

Uhapšeni su roditelji devojčice (2,5) koja je sa teškim povredama dovezena u Klaićevu bolnicu. I oca i majku deteta Policijska uprava brodsko-posavska zadržala je na kriminalističkom istraživanju nedugo nakon saznanja za teško povređeno dete.

Od sinoć u policijskim prostorijama nalaze se 24-godišnja djevojka i 27-godišnji partner, inače roditelji ukupno četvero dece, a zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno delo zloupotrebe detetovih prava.

Za navedeno kazneno delo tereti se kazna od jedne do osam godina zatvora, a ukoliko dođe do promene zdravstvenog stanja deteta s obzirom da je u kritičnom stanju i lekari se bore za život devojčice, doći će i do prekvalifikacije dela.

Deca oduzeta roditeljima

Ostalo troje dece ovog para iz okoline Nove Gradiške u međuvremenu je žurno oduzeto roditeljima i smešteno u starateljske porodice.

Devojčica (2,5) koja je u sredu poslepodne dovezena u Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj s teškim povredama glave koje upućuju na premlaćivanje, u petak ujutro i dalje je bila vrlo kritično, na respiratoru i u moždanoj komi. Potvrdio nam je to direktor Klaićeve, prof.dr. Goran Roić. Curica ima toliko teška nagnječenja mozga da ništa, nažalost, ne ukazuje na optimizam za njeno preživljavanje, ali lekari se nadljudski bore da je održe na životu.

Budući da je detetu nagnječena i brutalno povređena glavica i s vanjske strane i da ima telo puno modrica i povreda, od kojih su mnoge nastale ranije, celi slučaj istražuje policija.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.