"IMA 12 GODINA, A ZAJEDNO SMO PROŠLI CELI SVET": Nesvakidašnji prizor, pas BAJKER poput i njegovog gazde!
Ilustracija, Foto: Printscreen

prelepo

"IMA 12 GODINA, A ZAJEDNO SMO PROŠLI CELI SVET": Nesvakidašnji prizor, pas BAJKER poput i njegovog gazde!

Duracell u motornog pogonu od svog trećeg meseca

Objavljeno:

Ima preko 12 godina i celi svet smo prošli zajedno. Celu Evropu, Ameriku... nema gde nismo bili, kratko nam je rekao njegov gazda dok smo sreli Duracella kako mirno sedi na motoru dok ga čeka da se vrati...

Split, rano posle podne. Većina građana kunja nakon nedeljnog ručka. Ostali se lenjo šetaju na osunčanoj obali. Svi pod Marjanom blaženo odmaraju.

Odnosno, gotovo svi. Duracell ne odmara. Duracell je rođen za akciju. Susreli smo ga na robusnom motoru, u Ulici Domovinskog rata. U niskom startu, spreman na sve, Duracell je čekao.

Što je čekao? Gazdu, naravno. Gospodin u koži, glave obložene kacigom, odeven gotovo isto kao njegov pas, upravo se vraćao s bankomata. Zajahao je metalnog konja.

- Duracell se zove. Ima preko 12 godina i celi svet smo prošli zajedno. Celu Evropu, Ameriku,… Nema gde nismo bili - dobacio je. Bajker, ne pas.

Duracell je ćutao. Nema vremena za naklapanja. Gazda nam nije hteo reći svoje ime. Samo nam je otkrio da je Duracell u motornog pogonu od svog trećeg meseca. Neko bi rekao da traje sedam puta duže od običnih pasa.

Nismo ih hteli zadržavati. Duracell je već okrenuo glavu. Prema napred. Prema ulici. Motor riče. Gazda dodaje gas. Mašemo im dok odlaze na dalek put, ko to može znati…

Video i fotografije možete pogledati OVDE.

(Espreso / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.