"SVAKI STOTI PACIJENT UMRE OD POSLEDICA KORONA VIRUSA": Dramatičan rast novozaraženih u Hrvatskoj
Ilustracija, Foto: Profimedia

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

"SVAKI STOTI PACIJENT UMRE OD POSLEDICA KORONA VIRUSA": Dramatičan rast novozaraženih u Hrvatskoj

Smrtnost od ukupnog broja novozaraženih iznosi najmanje jedan odsto

Objavljeno:

Od današnjeg broja novozaraženih korona virusom u Hrvatskoj, koji prelazi 4.500 pozitivnih, može sa računati da će umreti 45 ili 46 osoba, izjavila je danas zamenica direktora Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Ivana Pavić Šimetin.

Šimetin je za hrvatski portal Index rekla da svaki „stoti umre od posledica zaraze korona virusom”.

“Smrtnost od ukupnog broja novozaraženih iznosi najmanje jedan odsto, svaki stoti zaraženi umre od posledica zaraze kovidom. Stoga možemo računati da će 45 ili 46 osoba preminuti od ovih koji su se danas zarazili. To će uglavnom biti osobe starije životne dobi. I to možemo očekivati za otprilike dve nedelje”, rekla je Pavić Šimetin.

Ranije danas hrvatski mediji, pozivajući se na nezvanična saznanja, objavili su da je danas više od 4.400 novozaraženih, što je značajan rast u odnosu na prethodni dan, kada ih je bilo 3.360, a u utorak pre dve sedmice pozitivnih na korona virus je bilo tek 1.007. Procenjuje se da je broj aktivnih infekcija povećan na 17.944, od kojih je 1.170 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru čak 139. Preminulo je 30 osoba.

Zbog dramatičnog rasta u Hrvatskoj su ponovo formirani redovi za testiranje na korona virus, a neznatno je povećano i interesovanje za vakcinaciju, preneli su hrvatski mediji.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.