DOBIO NOVAC ZA POMOĆ U BORBI PROTIV KORONE, PA SVE POTROŠIO NA 1 STVAR: Kazna ga je smoždila, NEVERICA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

DA LI JE MOGUĆE?

DOBIO NOVAC ZA POMOĆ U BORBI PROTIV KORONE, PA SVE POTROŠIO NA 1 STVAR: Kazna ga je smoždila, NEVERICA!

Odomsin se sada suočava sa kaznom zatvora u trajanju do 20 godina, kao i sa novčanom kaznom od 250.000 dolara

Objavljeno:

Vinat Odomsin iz Džordžije je optužen za prevaru nakon što je iskoristio više od dve trećine sredstava za pomoć u borbi protiv koronavirusa da bi kupio Pokemon karticu u iznosu od 57.000 dolara.

Odomsin se sada suočava sa kaznom zatvora u trajanju do 20 godina, kao i sa novčanom kaznom od 250.000 dolara.

Tokom jula prošle godine, Vinat Odomsin iz Dablina u Džordžiji, podneo je lažni zahtev za zajam u slučaju ekonomskih problema, a za pomoć u pokrivanju troškova za plate, zakupnine/hipoteke, komunalija i drugih tekućih poslovnih troškova – kažu tužioci.

Odomsin je u prijavi tvrdio da vodi posao sa deset zaposlenih sa godišnjim prihodom od 235.000 dolara. Federalni dokumenti o naplati, međutim, nisu pokazali istinitost tih tvrdnji.

Kongres je u martu 2020. usvojio Zakon o pomoći i ekonomskoj bezbednosti u vezi sa koronavirusom, kojim bi se povećala kvalifikovanost malih preduzeća za primanje federalne pomoći tokom pandemije.

U avgustu 2020, Udruženje malih preduzeća odobrilo je Odomsinu zajam od 85.000 dolara. Prema dokumentima, iskoristio je 57.789 dolara od kredita za kupovinu Pokemon kartice u januaru ove 2021. godine. Vrsta kartice nije otkrivena.

Bari Pašal, portparol kancelarije američkog tužioca u južnom okrugu Džordžije, izjavio je u nedelju da tužioci neće komentarisati slučaj van postojeće javne evidencije.

Određene vrste Pokemon kartica su vrlo retke i često su holografske, a mogu da koštaju jako mnogo novca.

Japanski Pokemon Promo Tropical Mega Battle Tropical Wind iz 1999. prodat je recimo za 65.100 dolara u oktobru 2020. Ekstremno retke kartice, kao što je Pikachu Illustrator, prodaju se za skor neverovatnih 200.000 dolara.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/newsweek.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.