PRE MESEC DANA UKINULI SVE MERE, SADA BROJKE NAGLO SKAČU: Ministar zdravlja pozvao građane na VAKCINACIJU!
Ilustracija, Foto: EPA/Niels Christian Vilmann, Ilustracija

IMA LI KRAJA?

PRE MESEC DANA UKINULI SVE MERE, SADA BROJKE NAGLO SKAČU: Ministar zdravlja pozvao građane na VAKCINACIJU!

Znali smo da će na jesen doći do povećanja broja zaraženih, ali nije tajna da je u oktobru taj broj naglo povećan - rekao je ministar Hunike

Objavljeno:

Danska beleži sve veći broj obolelih iz dana u dan, a nakon što je povećan i broj hospitalizovanih zbog zaraze korona virusom, ministar zdravlja Magnus Hunike, pozvao je građane na vakcinaciju.

- Kako bi izbegli ponovno uvođenje mera, što više građana mora da primi vakcinu - poručio je u utorak danski ministar zdravlja.

On je pozvao Dance na vakcinaciju nakon što je broj hospitalizovanih zbog zaraze korona virusom dosegao 200, što nije bio slučaj u proteklih nekoliko meseci.

R-broj za Dansku u utorak je iznosio 1,2, što znači da će deset zaraženih osoba dalje proširiti virus na još dvanaest ljudi. U oktobru je naglo povećan broj zaraženih. U utorak su zabeležena 1.253 nova slučaja zaraze, a prošlog utorka imali su 753 slučaja. Sedmi dan zaredom registruju više od hiljadu novozaraženih.

- Znali smo da će na jesen doći do povećanja broja zaraženih, ali nije tajna da je u oktobru taj broj naglo povećan - rekao je ministar Hunike.

U Danskoj stopa procepljenosti iznosi 75,1 odsto, dok je 76,2 posto građana primilo barem jednu dozu.

Ministar zdravlja naglasio je kako nevakcinisani građani imaju veću verovatnoću da se zaraze kovidom-19 tokom zime, što će dodatno opteretiti bolnički sistem.

On je pozvao ljude sa simptomima da se testiraju.

- Tek je oktobar, to znači da je zima tek pred nama, i ona može biti veoma teška - rekao je ministar.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.