NEMAČKI HRVAT ZAMALO PREVARIO SISTEM U LIJEPOJ SVOJOJ, a onda su deca progovorila na NEMAČKOM i skroz ga UKANALILA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEZGODNA SITUACIJA

NEMAČKI HRVAT ZAMALO PREVARIO SISTEM U LIJEPOJ SVOJOJ, a onda su deca progovorila na NEMAČKOM i skroz ga UKANALILA!

Misleći da je možda pogrešno čuo, Hrvat ga je upitao ''pa zar nije bilo 190'', na što je dobio odgovor da je ta cena za strance koji imaju novca dok je za domaće 90

Objavljeno:

Leto na Jadranu je za mnoge izležavanje na ležaljci uz pirkanje toplog vetrića, zvuk zrikavaca i miris mora. Međutim, ležaljke su iz godine u godinu sve skuplje i često domaći turisti u Hrvatskoj ne mogu priuštiti da plate od 80 kuna i više po danu. Iznajmljivači često znaju izaći u susret ako znaju da je reč o domaćima, pa malo spustiti cenu. Povremeno se provuku i pod domaćima hrvatski iseljenici.

Jedan hrvatski iseljenik ispričao je za Fenix-magazine kako je imao pomalo smešno iskustvo, pri čemu su ga razotkrila njegova vlastita deca.

– Pre nekoliko dana stigao sam s porodicom i iz Nemačke na odmor u Dalmaciju. Neću otkriti u koje mesto jer ne želim da čovek koji iznajmljuje ležaljke i koji je meni iznajmio s popustom ''za domaće'' eventualno zbog toga ima probleme sa svojim šefom. Na plažu ispred jednog hotela došao sam s dvoje dece. Hteli su ležaljke, a cena za nas troje bila je 190 kuna, ali pod uslovom da smo gosti hotela. Naravno, nismo bili. Nakon kraće rasprave s decom i objašnjavanja zašto nećemo uzeti ležaljke, čovek mi se ''smilovao'' i rekao kako će nam ipak iznajmiti. Bio sam mu zahvalan, a onda je rekao cenu – 90 kuna! – opisao je što mu se dogodilo.

Misleći da je možda krivo čuo, Hrvat ga je upitao: ''Pa zar nije bilo 190 kn?", na što je dobio odgovor da je to cena za strance koji imaju novca, dok je za domaće 90 kuna.

– Već sam mu bio zahvalan što je rekao kako će iznajmiti uprkos ome što nismo gosti hotela, a popust za domaće došao je kao šlag na kraju. Dao mi je tri ležaljke za 90 kuna i ja srećan, srećna deca. I sve je bilo super prvih pola sata dok mi se deca nisu porečkala a onda „raspalila“ na nemačkom jeziku – ispričao je i dodao kako mu deca govore hrvatski kad se slažu, ali svađaju se na nemačkom.

– I prepiru se oni na nemačkom jeziku, a iznajmljivač je u blizini i sluša. Gledam ja njega i mislim se kako ću se iz ove sramote izvući, a on se smeje i kaže: "Niste jedini!" – ispričao je hrvatski iseljenik navodeći kako nije mu bilo toliko do novca, koliko mu je bilo drago što je iznajmljivač rekao ''za domaće''.

– Volim se osećati domaći u svojoj zemlji iako sam već godinama u Nemačkoj. Još da deca nisu progovorila na nemačkom jeziku, bilo bi savršeno – zaključio je Hrvat iz Štutgarta.

(Espreso, Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.