SPLIT: Uhapšen muškarac (27) koji je maltretirao nevenčanu suprugu, GURNUO je niz stepenice, PRETIO i njenoj MAJCI
Nasilje, Foto: Profimedia

nasilje u porodici

SPLIT: Uhapšen muškarac (27) koji je maltretirao nevenčanu suprugu, GURNUO je niz stepenice, PRETIO i njenoj MAJCI

Zbog nasilja prema 21-godišnjoj trudnoj nevenčanoj supruzi splitska policija uhvatila je 27-godišnjaka

Objavljeno:

Splitska policija kazneno je prijavila 27-godišnjaka koji je dva meseca fizički i verbalno maltretirao 21-godišnju nevenčanu suprugu, a nakon što se ona odselila, puškom je pretio i njenoj 49-godišnjoj majci.

Zbog nasilja prema 21-godišnjoj trudnoj nevenčanoj supruzi splitska policija uhvatila je 27-godišnjaka koga, nakon sprovedene kriminalističke istrage, sumnjiče da je počinio kaznena dela nasilja u porodici, nanošenja i pokušaja nanošenja teške telesne povrede te nametljivog ponašanja. Tokom istrage potvrdili su sumnju da je 27-godišnjak od marta do maja 2021. godine u više navrata verbalno i fizički napadao trudnu partnerku, a jednom ju je prilikom gurnuo niz stepenice u hodniku zgrade.

Nakon što se 21-godišnjakinja odselila, on je svakodnevno pokušavao stupiti u neželjeni kontakt s njom preko telefona.

Kako izveštavaju iz PU splitsko-dalmatinske, potvrđena je sumnja da je 27-godišnjak, u istom vremenskom periodu kada je pokušavao stupiti u kontakt s nevenčanom suprugom, pretio i 49-godišnjakinji, njenoj majci. Jednom prilikom pretio joj je držeći pušku u ruci.

Temeljem naloga suda pretraženi su stanovi koje koristi 27-godišnjak. Pronađene su i oduzete tri puške i pištolj koje legalno poseduje 66-godišnjak, otac uhvaćenog. Pronađena je i oduzeta jedna zračna puška za koju 66-godišnjak nije imao važeći oružani list. Zbog toga će biti prekršajno prijavljen, odnosno biće podnesen optužni predlog nadležnom opštinskom prekršajnom sudu.

Zbog sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih dela, 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.