DIVLJAO 232 KM/H, KAMERA SVE UGHVATILA: Ljudi, da li je moguće ovo? (VIDEO)
Brzina, Foto: Printscreen youtube

PRETERAO

DIVLJAO 232 KM/H, KAMERA SVE UGHVATILA: Ljudi, da li je moguće ovo? (VIDEO)

Policija je utvrdila da se radi o saobraćajnici na predelu Ratac kod Dubrovnika, gde je vozač grubo prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja

Objavljeno:

Nesavesnom vožnjom doveo u opasnost i sebe i druge.

Policija je utvrdila da je vozač prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja "vozeći 232 km/h na delu gde je ograničenje brzine 90 km/h"

Na internet platformi Reddit pojavio se snimak, koji je ubrzo uklonjen, na kome se vidi hrvatski superautomobil Rimac Nevera kako na magistrali kod Dubrovnika kreće brzinom od 232 km/h i u susret dolazi više vozila.

Policija je utvrdila da se radi o saobraćajnici na predelu Ratac kod Dubrovnika, gde je vozač grubo prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja, "vozeći brzinom od 232 km/h na predelu gde je ograničenje brzine 90 km/h", istakla je dubrovačka policija, uz naznaku da im nije bila prijavljena probna vožnja automobila.

Protiv vozača koji je na Jadranskoj magistrali prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja biće podneta tužba, saopštila je Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska.

U komentaru snimka, iz Rimac Automobila su za zagrebački Večernji list svima objašnjeno da na javnim saobraćajnicama moraju da se poštuju saobraćajni propisi, dok su za testiranje i vožnju većim brzinama predviđene su druge staze i piste, prenosi Hina.

Saobraćajni stručnjak Željko Marušić je, u izjavi za Autoportal, ovu vožnju nazvao nenormalnom i izvan svih okvira, rekavši da ona prevazilazi zakonske odredbe koje definiše bahatu vožnju i da je to vrsta vandalizma odnosno"saobraćajnog terorizma".

- Šta bi se dogodilo da je električni bolid od 2,2 tone, na putu sa intenzivnim dvosmernim saobraćajem, izgubio kontrolu? Nastao bi masakr - istakao je on, dodajući da su ovom vožnjom pogažene sve norme bezbednosti u saobraćaju.

Hrvatska kompanija Rimac Automobili zvanično je 1. juna predstavila svoj novi model Rimac Nevera, koji je nezvanično proglašen najboljim i najbržim električnim hiperautomobilom na svetu.

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.