NAJBRŽI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL NA SVETU U PUNOM SJAJU: "Neverom" jurio 230 kilometara na sat! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen

mašala!

NAJBRŽI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL NA SVETU U PUNOM SJAJU: "Neverom" jurio 230 kilometara na sat! (VIDEO)

Nevera je prošle nedelje na 402 metra postigla vreme od 8,6 sekundi, što je svetski rekord za serijske automobile

Objavljeno:

Na društvenoj mreži Redit sinoć je osvanuo video snimak Rimčeve Nevere kako juri 230 kilometara na sat na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika. Nevera je juče stigla u Dubrovnik radi održavanja testnih vožnji. Na snimku se može uočiti da se automobili voze u suprotnoj traci, što znači da tokom snimljene vožnje magistrala nije bila zatvorena za promet..

- Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez izuzetka. Imaju priliku da probaju automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama - rekli su iz kompanije Rimac automobili.

Podsetimo, 'Nevera' kompanije Rimac Automobili najsnažniji je i najbrži električni automobil na svetu. Na pisti u Zemuniku Nevera je prošle nedelje na 402 metra postigla vreme od 8,6 sekundi, što je svetski rekord za serijske automobile. Upravo to je ono o čemu je Mate Rimac sanjao kada se počeo baviti električnim automobilima.

– To je to. Ovo je automobil koji sam sanjao kad sam pre deset godina krenuo na ovo ‘nemoguće’ putovanje. Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom – našim hiperautomobilom koji obara rekorde. Ovaj automobil stvoren je da nadmaši sve i podigne lestvicu i standarde za automobile visokih performansi. Ne samo u performansama, nego i kao zaokruženi, izbalansirani automobil za put. Kad smo prvi put predstavili C-Two, postavili smo izuzetno visoke ciljeve. Ali smo od početka tražili načine kako da ih nadmašimo – rekao je 32-godišnji Mate Rimac.

Bonus video:

01:13

ČULA SE JAKA EKSPLOZIJA, ODMAH SMO SKOČILI DA POMOGNEMO MIRJANI! Vlasnik menjačnice za Espreso

(Espreso/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.