NOVI DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE: Otkriveno šta se desilo PRETUČENOJ DEVOJČICI pre nego što je završila u bolnici!
Sprovedena je vanredna i stručna istraga, Foto: Profimedia

STRAVIČNO

NOVI DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE: Otkriveno šta se desilo PRETUČENOJ DEVOJČICI pre nego što je završila u bolnici!

Nadzornici ministarstva, koji su nalaz završili za jedan dan, pročešljali su dokumentaciju i utvrdili celu hronologiju

Objavljeno:

Slučaj prebijene dvoipogodišnje devojčice koja je preminula u nedelju u Hrvatskoj pošto se nekoliko dana borila za život sa teškim telesnim povredama, šokirao je tamošnju javnost, ali je privukao i pažnju zemalja u regionu.

Prema nalogu Ministarstva rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike, u Centru za socijalni rad u Novoj Gradiški sprovedena je vanredna stručna i upravna istraga, koja je rezultirala smenom direktora Centra Branka Medunića.

Nadzornici ministarstva, koji su nalaz završili za jedan dan, pročešljali su dokumentaciju i utvrdili celu hronologiju iz koje proizlazi da se majka deteta nedugo posle porođaja, u septembru 2018. javila Centru za socijalni rat i zatražila smeštaj u sigurnu kuću zbog nasilnog partnera. Ali, nekoliko dana posle sama je napustila sigurnu kuću i vratila se partneru, javlja "Večernji list".

Posle venčanja, par je izrazio želju da im se dete vrati. Stručni tim Centra napravio je procenu i zaključio da je povratak deteta u biološku porodicu umereno rizičan, te da bi dete trebalo da se vrati roditeljima, ali uz intenzivni nadzor i stručnu pomoć. Posle povratka, socijalna radnica je, kako hrvatski mediji nezvanično saznaju, redovno obilazila porodicu. Devojčica je bila uredna, počešljana, lepo obučena i urednog razvoja.

Ali, od početka ove godine roditelji su se počeli da se žale radnici da je dete počelo čudno da se ponaša, da ide u regresiju i sve slabije da govori. I sama radnica je to primetila, pa je u izveštaju iz marta ove godine navela da dete mora hitno da poseti psihologa.

Dan pre nego što je devojčica završila u bolnici s teškim povredama, majka je dovela dete u Centar i tražila pomoć jer nije znala šta da radi. S obzirom na to, utvrđeno je da je za curicu bilo bolje da je ostala u hraniteljskoj porodici, gde se dobro adaptirala i razvijala, i takođe je ostvarila snažnu emotivnu vezu sa hraniteljima.

Majka je devojčicu šakama udarala po glavi i telu

Podsetimo, devojčicu iz okoline Nove Gradiške u sredu ujutro je u tamošnju bolnicu donela majka i rekla da je dete palo. Lekari su pokušali da reanimiraju dete, ali, s obzirom na težinu povreda, u sredu popodne prevezena je u Klaićevu bolnicu u Zagrebu. Povrede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po celom telu.

Majka (24) je kao prvookrivljena bila osumnjičena da je u porodičnoj kući u Novoj Gradiški devojčici rođenoj 2018. nanela teške i za život opasne povrede, svesna pritom krhkosti deteta. Osumnjičena je da je udarala dete neprimerenom silom, zbog čega je došlo do povreda zbog kojih je devojčica završila u bolnici. Nezvanično se saznaje da ju je majka šakama udarala po glavi i telu.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.