TONI MATAS PRONAĐEN MRTAV! Šok u Hrvatskoj
Policija, Foto: Youtube printscreen, MUP Republike Hrvatske

ISTRAGA U TOKU

TONI MATAS PRONAĐEN MRTAV! Šok u Hrvatskoj

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Matas je navodno pronađen pucanj u glavu, negde u blizini Knina.

Objavljeno: 15:59h

Nekadašnji šef zadarskog SOA centra Toni Matas pronađen je mrtav, javlja Nacional.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Matas je navodno pronađen upucan u glavu, negde u blizini Knina.

U toku je zvanična istraga.

Šibensko-kninska policija potvrdila je Indeku da je telo muškarca pronađeno i da je istraga u toku. Najavili su da će tokom dana poslati izjavu o ovom događaju.

Nacional takođe izveštava da su se pojavile oprečne informacije - jedna da je ubijen, a druga da je izvršio samoubistvo i da je navodno ostavio oproštajno pismo u automobilu.

Matas je bio Karamarkov kandidat za direktora SOA-e, a trenutna funkcija direktor korporativne sigurnosti u Hrvatskoj pošti.

Pominjan je u aferi Vetroelektrana Toni Matas je pomenut u aferi Vjetroelektrana. Kako je Jutarnji list napisao, Josipa Rimac razgovarala je sa Matasom i preduzetnikom Josipom Pleslićem o „bubici“ koju je pronašla u svom automobilu. Jutarnji je napisao da je moguće da su upravo oni poslali ljude, navodno iz detektivske agencije, da pregledaju Audi Josipa Josipe Rimac.

Nacional je, s druge strane, napisao da je Pleslić tokom ispitivanja navodno rekao istražiteljima da je, prema njegovom saznanju, Toni Matas bio taj koji je Josipa Rimca podsticao na nezakonita dela.

Prema navodima Naciona, Pleslić je istražiteljima rekao da je upravo Toni Matas povezao Josipu Rimac sa Antom Sladićem, preduzetnikom za kojeg bi trebalo promeniti sadržaj Vladine uredbe koja se odnosi na poljoprivredno zemljište kako bi kompanije povezane sa Sladićem mogle da dobiju više države podsticaji.

Prema Nacionalu, Pleslić je izjavio da je Toni Matas rekao Josipu Rimac da je Ante Sladić čovek kome najviše veruje i zatražio od nje da mu pokuša pomoći na svaki mogući način.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Inex vjesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.