MORSKA NEMAN VIĐENA U ISTRI: Velika je SKORO KAO BROD (VIDEO)
Foto: Printscreen youtube

NAJVEĆA RIBA

MORSKA NEMAN VIĐENA U ISTRI: Velika je SKORO KAO BROD (VIDEO)

Ribar je isključio motor i oprezno se približio velikoj ajkuli kako bi se uverio o čemu se radi i eventualno obavestio državne institucije i biologe

Objavljeno:

Lokalni ribar kod mesta Koromačno u Istri primetio je veliko peraje ajkule koja je bila veličine skoro kao njegov brod, javljaju tamošnji mediji.

Kako prenosi portal "Morski.hr", ribar je snimak susreta poslao prijatelju i podmorskom istraživaču Velimiru Vrziću.

- Ribar je isključio motor i oprezno se približio velikoj ajkuli kako bi se uverio o čemu se radi i eventualno obavestio državne institucije i biologe. Na video snimku se vidi susret na pola metra između ribara i ajkule. O čemu se radi, rešiće stručnjaci Instituta za proučavanje mora kao i morskih biologa , a ribar se oprezno udaljio kako ne bi smetao ajkuli u njenom prirodnom staništu - kazao je Vrzić.

- Apelujemo na nautičare, jahtaše i brodove da budu oprezni prilikom navigavive navedenim područjem kako ne bi remetili mir morskih pasa u njihovoj okolini - kaže Vrzić.

Kako navodi ovaj portal, reč je o vrsti "Cetorhinus maximusGunnerus", druga najveća riba današnjice, kao i jedna od tri vrste morskih pasa koje se hrane filtracijom (prvenstveno planktonskim organizmima).

S obzirom na dosta specifičan način života i visok stepen migracija, ova riba ulazi sporadično u Jadransko more.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.