OVAJ SNIMAK IZ KAFIĆA MOGAO BI JOSIPU RIMAC DA STRPA U ZATVOR: Ovo su svi DETALJI
Snimak sa nadzorne kamere, Foto: Nova

SKANDALOZNO

OVAJ SNIMAK IZ KAFIĆA MOGAO BI JOSIPU RIMAC DA STRPA U ZATVOR: Ovo su svi DETALJI

Ako su Josipa Rimac i šef Hrvatske šume Krunoslav Jakupčić viđeni na snimcima nadzorne kamere četiri dana pre hapšenja, mogla bi da postane pravni dokaz u optužnici

Objavljeno: 08:45h

Ako su Josipa Rimac i šef Hrvatske šume Krunoslav Jakupčić viđeni na snimcima nadzorne kamere četiri dana pre hapšenja, mogla bi da postane pravni dokaz u optužnici.

Ako nije bilo natpisa da je prostor bio pod video nadzorom, snimak ne može da bude validan. Ali ako je natpis stajao, tužilaštvo bi moglo da traži da uđe u optužnicu kao dokaz, kažu advokati .

Video je objavio "Dnevnik" Nove TV, a Krunoslav Jakupčić negirao je da je on bio na snimku. Međutim, ako se zaista dokaže da je to bio on, advokat Milko Križanović objašnjava da se pomenuti snimak može uključiti u optužnicu samo ako je u kafiću bilo natpisa da je soba pod video nadzorom.

- Ako kojim slučajem nije napisano, snimak ne može da bude pravni dokaz. Ali ako je natpis stajao, tužilaštvo bi moglo da traži da uđe u optužnicu kao dokaz da su dvojica suoptuženih druže privatno. Slučaj bi trebalo da ide Optužnom veću, koje potom povezuje sve dokaze na kojima se temelji optužnica, odnosno na čemu se zasniva - rekao je advokat Milko Križanović za 24sata. Na snimku se vidi kako muškarac nije odmah seo za sto, već je dve minute nervozno hodao oko stola, popravljajući majicu i gledajući kroz prozor.

Tačno tri minuta kasnije Josipa Rimac je ušla u kafić. Četiri dana nakon toga, piše "Dnevnik" Nova TV, obojica će biti privedena. Iz Hrvatskih šuma rekli su da se predsednik odbora poslednjih meseci nije sastao s Josipom Rimcem i da su informacije koje su se sastale 25. maja netačne. - Svi sastanci s bivšim državnim sekretarom Josipom Rimačem održani su u službenim prostorijama Hrvatske šume, a poslednji je bio u februaru.

Verujemo da je interes javnosti za ovu temu rešen - odgovorili su za „Dnevnik“ Nove TV iz Hrvatskih šuma i još jednom negirali da je njihov šef na snimku. Advokat Milko Križanović podsetio je da su snimci iz tadašnjeg restorana Marcelino uključeni u optužnicu protiv Sanadera u slučaju Ina-MOL, jer je restoran dobio upozorenje da je pod video nadzorom. Podsetimo, Zsolt Hernadi, Ivo Sanader i Robert Ježić našli su se u tom restoranu, gde je, prema optužnici, propao i sporazum o 'saradnji'.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.