U BJELOVARU OPLJAČKAN PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK: Srpska crkva išarana nacionalističkim grafitima
Nacionalistički grafiti, Foto: Printscreen/Youtube/Večernji list

incident

U BJELOVARU OPLJAČKAN PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK: Srpska crkva išarana nacionalističkim grafitima

Kako kažu, ne osećaju se bezbedno

Objavljeno:

"Neko je juče provalio u parohijski dom u Bjelovaru, u kojem živi paroh Stefan Maksimović sa porodicom", piše hrvatski portal Index.hr.

Kako saznaje regionalni portal Bjelovar.live od paroha Maksimovića, iz parohijskog doma nestali su novac i porodični nakit, a o svemu je obaveštena i policija. Nedavno su na istoj pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u centru Bjelovara osvanuli ustaški grafiti, prenosi Index.hr. Spomenuta crkva ponovno se našla na udaru vandala.

Porodica Maksimović: Više se ne osećamo bezbedno

- Draga braćo i sestre, nažalost opet nam se dogodio nemio događaj. Naime, parohijski dom Srpske Pravoslavne Crkve u Bjelovaru u kojem živi sveštenik, otac Stefan Maksimović sa svojom porodicom je juče provaljen. Jedan počinilac ili više njih su ušli u kuću isprevrtali naše stvari i uzeli veću količinu novca, kao i sav nakit našeg deteta. Ovaj nemio događaj desio se samo dva meseca nakon što je hram uzurpiran ustaškim i nacističkim simbolima. Iz tih razloga se više u ovom gradu ne osećamo sigurno, niti dobrodošlo, iako smo mi kao pojedinci pružili ljubav i gostoprimstvo svakom našem sugrađaninu. Bjelovarska policija koja nije rešila slučaj povodom ispisivanja grafita na hramu Svete Trojice u Bjelovaru, obaveštena je i o ovom slučaju, izvršen je kriminalistički uviđaj i ovaj put, iako malo optimistični očekujemo konkretne korake - objavila je porodica Maksimoviċ.

Bonus video:

04:11

PRIPADANJE NACIJI I NACIONALIZAM NISU ISTO Čedomir Čupić kod Basare: U Evropi postoje SAMO 3 NARODA, sve nacije su IZMIŠLJOTINA

(Espreso/Index/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.