EVO ŠTA JE POLICIJA NAŠLA U DAVOROVOJ KUĆI: Sin ovog OZLOGLAŠENOG HRVATA pravio HAOS po Srbiji, a tu NIJE KRAJ
Davor Firić, Foto: PU Splitsko-dalmatinska

hrvatska

EVO ŠTA JE POLICIJA NAŠLA U DAVOROVOJ KUĆI: Sin ovog OZLOGLAŠENOG HRVATA pravio HAOS po Srbiji, a tu NIJE KRAJ

Davor Firić je begunac u Hrvatskoj, kome su našli u kući velike količine droge i oružja

Objavljeno:

Policija je prilikom pretrage kuće Davora Firića u Klisu pronašla velike količine droge i oružje.

Među ostalim, nađeno je osam kilograma marihuane i kilogram amfetamina, kao i puška, pištolj te municiju, piše Dalmatinski portal, a prenosi Index. Firić je u begu već treći dan, nakon što je premlatio suprugu i ustrelio psa. Ženi je slomio nos, skočni zglob i nanio teške ozljede oka, a pomoć joj je ukazana u KBC-u Split.

Podsetimo, pisali smo da hrvatska policija od 31. januara traga za 59-godišnjim Davorom Firićem iz Klisa, koji je, sumnja se, pretukao ženu i ubio psa.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Nebojša Mandić

Od ranije poznat policiji

Kako piše Dalmatinski portal, Firiću ovo nije prvi incident ovog tipa. Pre sedam godina na igralištu je istukao suprugu, a potom se s maloletnom ćerkom zatvorio u kuću i pretio da će ubiti sebe i nju. Imao je uz sebe i automatsku pušku.

Tada su podignute i interventna i specijalna policija, a pregovori s Firićem potrajali su pet sati.

Bio u provodu, posvađao se partnerkom na povratku kući

Kako saznaje isti portal, juče je 59-godišnji Davor Firić u nekoliko navrata najavljivao svoju predaju, ali to se ipak nije dogodilo, pa su u policiji zaključili da ih zavlači i sebi kupuje vreme.

Raspisana je poternica i objavljena njegova fotografija, a s obzirom na nasilnu prošlost begunca, za njim tragaju sve raspoložive snage.

Firić je, kako nezvanično saznaje Dalmatinski portal, 31. januara 2024. godine bio u provodu u Dugopolju i posvađao se s partnerkom po povratku kući. Ženi je slomio nos i naneo teške povrede oka, a slomljen joj je i skočni zglob.

Davor Firić
Davor Firićfoto: PU Splitsko-dalmatinska

Kakav otac, takvi sinovi

I sinovi Davora Firića jako su dobro poznati policiji i sudovima. Sandro Firić nedavno je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Branka Mijatovića. Prema optužnici, Firić mlađi ga je 2021. upucao u automobilu nakon prepirke oko navodnog novčanog duga. Potom je Mijatovića prostreljene glave izbacio iz automobila i ostavio da leži na staroj kliškoj ulici.

Drugi sin, Ante Firić, bio je član "splitske ekspedicije" tokom nereda na Partizanovom stadionu u Beogradu, gde je ekipa iz Hrvatske učestvovala u velikoj tuči između frakcija Partizanovih navijača Grobara na samom stadionu. Poginuo je pre pet godina pretrčavajući auto-put.

Bonus video:

01:39

Potraga za osumnjičenim za ubistva u selima kod Mladenovca

(Espreso/ Index/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.