OVO JE DAVOR FIRIĆ KOGA SPECIJALCI TRAŽE: Sumnja se da je PRETUKAO suprugu i UBIO psa, policija ga DOBRO POZNAJE
Davor Firić, Foto: PU Splitsko-dalmatinska

potraga

OVO JE DAVOR FIRIĆ KOGA SPECIJALCI TRAŽE: Sumnja se da je PRETUKAO suprugu i UBIO psa, policija ga DOBRO POZNAJE

Podignute i interventna i specijalna policija zbog potrage za Davorom Firićem

Objavljeno: 11:31h

Hrvatska policija od sinoć traga za 59-godišnjim Davorom Firićem iz Klisa, koji je, sumnja se, pretukao ženu i ubio psa.

Kako piše Dalmatinski portal, Firiću ovo nije prvi incident ovog tipa. Pre sedam godina na igralištu je izudarao suprugu, a potom se s maloletnom ćerkom zatvorio u kuću i pretio da će ubiti sebe i nju. Imao je uz sebe i automatsku pušku.

Tada su podignute i interventna i specijalna policija, a pregovori s Firićem potrajali su pet sati.

Davor Firić
Davor Firićfoto: PU Splitsko-dalmatinska

Bio u provodu, posvađao se partnerkom na povratku kući

Kako saznaje isti portal, juče je 59-godišnji Davor Firić u nekoliko navrata najavljivao svoju predaju, ali to se ipak nije dogodilo, pa su u policiji zaključili da ih zavlači i sebi kupuje vreme.

Sinoć je raspisana poternica i objavljena njegova fotografija, a s obzirom na nasilnu prošlost begunca, za njim tragaju sve raspoložive snage.

Firić je, kako nezvanično saznaje Dalmatinski portal, sinoć bio u provodu u Dugopolju i posvađao se s partnerkom po povratku kući. Ženi je slomio nos i naneo teške povrede oka, a slomljen joj je i skočni zglob.

I sinovi Davora Firića jako su dobro poznati policiji i sudovima. Sandro Firić nedavno je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Branka Mijatovića. Prema optužnici, Firić mlađi ga je 2021. upucao u automobilu nakon prepirke oko navodnog novčanog duga. Potom je Mijatovića prostreljene glave izbacio iz automobila i ostavio da leži na staroj kliškoj ulici.

Drugi sin, Ante Firić, bio je član "splitske ekspedicije" tokom nereda na Partizanovom stadionu u Beogradu, gde je ekipa iz Hrvatske učestvovala u velikoj tuči između frakcija Partizanovih navijača Grobara na samom stadionu. Poginuo je pre pet godina pretrčavajući auto-put.

Bonus video:

00:25

Potraga za nestalom decom u jezeru u Prokuplju

(Espreso/ Telegraf/ A.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.