DONESENA ODLUKA ŠTA ĆE BITI SA PROFESOROM IZ ZAGREBA KOJI JE UDARIO UČENIKA: Uprkos POVREDAMA, škola je rešila...
Tuča profesora i đaka, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Tony News

rešeno je

DONESENA ODLUKA ŠTA ĆE BITI SA PROFESOROM IZ ZAGREBA KOJI JE UDARIO UČENIKA: Uprkos POVREDAMA, škola je rešila...

Profesor koji je udario đaka u školi u Zagrebu ipak neće dobiti otkaz

Objavljeno:

Profesor koji se potukao sa učenikom škole u Zagrebu i koji je zbog toga trebalo da dobije otkaz, ostaje da radi u Strojarskoj tehničoj školi Frana Bošnjakovića.

Školski odbor odbio je da da otkaz isprovociranom profesoru koji se potukao na nastavi. Ovu informaciju je potvrdila pravnica Sindikata Preporod Milka Rodić, prenosi Index.

Podsećamo, direktorka škole Bosiljka Galenić je odmah nakon incidenta pokrenula postupak otkaza ugovora o radu, međutim, školski odbor to nije podržao.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Beta

Profesor će ostati na svom radnom mestu, a trenutno je na bolovanju.

Video-snimak fizičkog obračuna objavljen je 19. decembra i izazvao je lavinu komentara, a profesor je odmah bio uhapšen. Nakon žalbe, on je pušten na slboodu, ali je policijskom intervencijom utvrđeno da su dvojica učenika lakše povređena.

Učenicima je nakon incidenta pružena medicinska pomoć, ali nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

"Jedan učenik je puštao muziku na času, drugi je bacao kuglice koje je ukrao sa novogodišnje jelke. Onda je digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda", rekao je profesor nakon incidenta.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Nebojša Mandić

Snimak koji je objavljen prikazivao je jednog od učenika kako snima profesora koji sedi za svojim stolom, a onda mu prilazi drugi učenik i nešto pokazuje. Profesor pokušava da ga pomeri od sebe, onda ga odguruje i zatim dolazi do rvanja između njih dvojice.

Profesor u jednom trenutku završava leđima naslonjen na komodu, iz koje uzima nepoznati predmet kojim udara učenika po glavi. Profesor pritom pada na tlo. Nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor opet pokušava da ga udari. U sukob se potom uključuju još dvojica učenika, koji uzimaju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se prvi s njim sukobio. Profesor se nakon nekoliko sekundi uspeva izmaći, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika. Tada se uključuje još učenika, koji razdvajaju profesora i učenika.

Bonus video:

07:36

VELIKI BROJ ŠKOLA JE PODRŽAO PREPORUKU! Slavica Đukić Dejanović o sugestiji Ministarstva prosvete: Preporuka nije obavezujuća

(Espreso/ Telegraf.rs/ Index/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.