UHAPŠEN PROFESOR IZ ZAGREBA KOJI JE UDARIO UČENIKA: Poznati detalji istrage, jedna stvar je i dalje NEPOZNATA
Tuča u zagrebačkoj školi, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Tony News

nasilje u školi

UHAPŠEN PROFESOR IZ ZAGREBA KOJI JE UDARIO UČENIKA: Poznati detalji istrage, jedna stvar je i dalje NEPOZNATA

Zbog tuče između profesora i učenika u zagrebačkoj školi reagovala je hrvatska policija

Objavljeno:

Snimak iz tehničke škole u Zagrebu na kom se vidi kako se profesor i učenik tuku, objavili su juče hrvatski mediji, a profesor je sada uhapšen.

Index raspolaže snimkom na kom se vidi kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora, koji sedi za svojim stolom, i prilazi mu vrlo blizu. Profesor pokušava da ga odmakne od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim rvanjem, a onda i fizičkim sukobom.

Snimak počinje pre samog sukoba. Vidi se učenik kako prilazi profesoru, a neko iz glupe ga ciljano snima. Na snimku, koju su očito napravili učenici, čuje se muzika i zamor, učenici pričaju dok profesor sedi za stolom.

Kako saznaje Indexi, policija je intervenisala povodom ovog slučaja.

"Nakon uviđaja utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vreme održavanja nastave u školi naneo povrede. Tim učenicima je odmah pružena lekarska pomoć i utvrđeno je da su obojica u događaju lakše povređeni i nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom", saopštila je policija.

"Istog dana, 61-godišnji profesor je uhapšen nakon čega je po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno da je na štetu maloletnih učenika počinio krivično delo nanošenja teške telesne povrede u pokušaju i dva krivična dela povrede detetovih prava", dodaje se.

Zbog navedenih krivičnih dela on je predat pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podneta krivična prijava.

Direktorka škole je u odgovoru Indexu rekla da će profesor dobiti otkaz, međutim, nije odgovorila na pitanje da li će sankcije snositi i učenici.

"U navedenom je slučaju škola je postupila u skladu sa protokolom, o događaju je obavestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u toku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo da iznosimo. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, nezavisno o okolnostima. U skladu sa navedenim, pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu pomenutom nastavniku", poručila je direktorka škole Bosiljka Galenić.

Bonus video:

05:32

SEOSKA ŠKOLA U SREMU OSTALA BEZ JEDINOG ĐAKA: Devojčica nije imala drugare i s porodicom se preselila u grad! Evo šta će preduzeti

(Espreso/ Telegraf.rs/ M.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.