UČENIK (15) SE ONESVESTIO U ŠKOLI ZBOG OVE CIGARETE: Policija odmah DOŠLA, a saznanje će vas ZAPREPASTITI
Hrvatska policija, Foto: Bodo Marks / AFP / Profimedia

STRAŠNO

UČENIK (15) SE ONESVESTIO U ŠKOLI ZBOG OVE CIGARETE: Policija odmah DOŠLA, a saznanje će vas ZAPREPASTITI

Maloletnik koji mu je dao tu cigaretu takođe ima 15 godina i učenik je iste škole

Objavljeno: 21:36h

Poslednje nedelje prvog polugodišta gimnazije u Vukovaru odigrala se prava drama, a samo budnost domara i sreća spasli su mladi život.

Školski domar je pronašao 15-godišnjeg učenika kako bez svesti leži na podu u muškom toaletu.

Sve se zapravo odvijalo tokom časa, kada je učenik tražio od nastavnika dozvolu da izađe i ode u toalet. Sreća je u svemu što ga je školski domar video kako ulazi u toalet. Učenik nije izašao, a onda je domar čuo vodu iz toaleta i ušao da proveri šta se dešava. Zatim je pronašao učenika kako leži na podu.

- Nije mu baš bilo dobro i zato je izašao iz učionice i otišao u toalet. Odmah pošto ga je domar pronašao na podu, pozvao je pomoć, ali i zatražio da mu se donese toplomer. Naime, učenik je bio ne samo bez svesti, već je bio i pothlađen. Izmerena mu je temperatura na 33 stepena Celzijusa. Odmah su zvali Hitnu pomoć, koja je brzo stigla i odvezla učenika u vukovarsku bolnicu na lečenje - kažu iz ove vukovarske škole.

Elektronska cigareta
Elektronska cigaretafoto: Uprava carine

Na svu sreću, sve se na kraju dobro završilo jer se učenik koji se razboleo oporavio i sada je dobrog zdravlja. PU vukovarsko-srijemska je prijavila ceo događaj, ali ne i detalje, navodeći samo da su na osnovu izveštaja vukovarske bolnice o pruženoj lekarskoj pomoći maloletniku iz Bogdanovca izvršili kriminalističko istraživanje.

Uviđajem je utvrđeno da je prethodnog dana učenik konzumirao elektronsku cigaretu sa tečnošću koja sadrži kanabinoidne derivate THC i HHC, koju mu je dao maloletnik iz Vukovara. Maloletnik koji mu je dao tu cigaretu takođe ima 15 godina i učenik je iste škole. Zbog sumnje u izvršenje krivičnog dela omogućavanje upotrebe opojnih droga prema maloletnicima iz Vukovara podneta je krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu – saopštila je tada policija.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Profimedia

Glavni osumnjičeni

Naveli su i da je daljom kriminalističkom istragom utvrđeno da je 18-godišnjak iz Vukovara prodao e-cigaretu sa tečnošću koja sadrži THC i HHC maloletnom Vukovarcu, koji ju je potom dao vršnjaku. Tokom uviđaja, pet paketića "hašiša" (106,68 grama), tri paketa marihuane (39,8 grama), jedan džoint (1,16 grama) i četiri paketa tečnosti koja sadrži THC i HHKS (3,5 ml). Protiv oba osamnaestogodišnjaka podneta je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i predati su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Kada govore o drogama i njihovoj rasprostranjenosti, policajci ističu da sve što se koristi kao opijati širom Evrope i sveta vrlo brzo dolazi u Hrvatsku, pa i u Vukovar. Ističu da sve počinje konzumacijom alkohola i marihuane, a vremenom prelaze na jače droge, među kojima je sve više sintetičkih droga. Lek je dostupan na Internetu, pa ga mladi ljudi naručuju, a da roditelji ni ne znaju za to.

Bonus video:

02:43

DA LI BI SRBIN MOGAO BEZ CIGARETA?! Eksperti o tome da li bi zabrana uticala na ugostiteljstvo: To bi bila ATOMSKA BOMBA ZA POSAO

(Espreso/Blic/Dušan stamenković/Večernji list/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.