UNUK ČUVENOG HRVATSKOG GLUMCA UHAPŠEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA: Evo kako je reagovao njegov DEDA! (FOTO)
Matija Vrdoljak, Foto: PU zagrebačka

DRAMA

UNUK ČUVENOG HRVATSKOG GLUMCA UHAPŠEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA: Evo kako je reagovao njegov DEDA! (FOTO)

Vrdoljakov advokat, Fran Olujić nije želio ništa da komentariše

Objavljeno:

Matija Vrdoljak (27), sin Luke Vrdoljaka i unuk Antuna Vrdoljaka, poznatog hrvatskog glumca i reditelja, uhapšen je pod sumnjom da je nožem pokušao da ubije mladića (21) nakon ulične rasprave.

Kako navode tamošnji mediji, Matiji je istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredio pritvor u zatvoru Remetinac, u hrvatskoj opštini Gradec, zbog opasnosti od uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Vrdoljakov advokat, Fran Olujić nije želio ništa da komentariše.

Ubadanju prethodila svađa

Kako prenose tamošnji mediji, do incidenta je došlo 9. decembra 2023. godine, kada je došlo do rasprave oko 4.30 časova ujutru, u Draškovićevoj ulici u Zagrebu. Tada se, kako se sumnja, nekoliko ljudi sukobilo prvo verbalno, a potom i fizički.

Sumnja se da je Matija Vrdoljak, unuk Antuna Vrdoljaka tokom tog sukoba ubo nož u leđa 21-godišnjaku. Zagrebačkoj policiji trebalo je vremena da razjasni šta se dogodilo jer su akteri događaja navodno bili prilično alkoholisani, pa nisu baš koherentno opisali šta se desilo.

Nezvanično se saznaje da je 21-godišnjak bio toliko alkoholisan da nije odmah shvatio da je izboden. Pokušavajući da identifikuje počinioce i složi delove mozaika zločina, zagrebačka policija je 27. decembra 2023. godine na svom sajtu objavila fotografiju osobe za koju su naveli da "ima saznanja o događaju".

Policija objavila fotografiju počinioca, svedoci prepoznali "poznatog" unuka

Tražili su pomoć od građana, moleći ih da im se jave ako nešto znaju o licu sa fotografije. Apel je očigledno urodio plodom jer je, prema nezvaničnim informacijama, neko prepoznao Matiju Vrdoljaka i prijavio policiji koja je krajem prošle nedelje pokucala na vrata kuće njegovog dede Antuna Vrdoljaka na Lašćini u Zagrebu, gde Matija Vrdoljak živi, sa nalogom za pretres.

Nakon pretresa, Matija Vrdoljak je uhapšen i priveden u policiju, a potom u tužilaštvo na saslušanje. Nezvanično se saznaje da se on branio ćutanjem, ali su zato o incidentu svedočili njegovi poznanici, koji tvrde da je Matija Vrdoljak bio u manjoj od dve grupe koje su se tog jutra sukobile u Draškovićevoj. Rekli su i da je naišao nepoznati mladić koji je krvario iz ruke. Sažalili su se na njega, pa su ga odvezli kući. Međutim, policija i tužilaštvo očigledno nisu poverovali takvim izjavama, pa je Matija Vrdoljak priveden istražnom sudiji Županijskog suda u Zagrebu, uz krivičnu prijavu za ubistvo u pokušaju.

Određen mu je jednomesečni istražni zatvor. Nezvanično se prenosi i da je ranije prekršajno prijavljen jer je pijano vikao na putu, vređao policajku, nekoliko puta imao marihuanu u svom posedu...

1 / 3 Foto: PU zagrebačka

Motiv sukoba?

Koji je motiv verbalnog i fizičkog sukoba u Draškovićeva ulica, koja se umalo tragično završila, trenutno je nepoznato. Protiv Matije Vrdoljaka zagrebačko tužilaštvo pokrenulo je istragu tokom koje će verovatno biti saslušani svi koji su bili prisutni u sukobu.

Policija je nakon događaja sigurno testirala učesnike događaja na alkohol, jer je, prema nezvaničnim informacijama, napadnuti 21-godišnjak bio i alkoholisan. S obzirom na to da je policija pretresla kuću njegovog dede na Lašćini, verovatno je tragala za nožem kojim se sumnja da je 21-godišnjak izboden. Međutim, još nije poznato da li je nož pronađen, kao ni da li su pronađeni biološki tragovi, bilo napadnutog 21-godišnjaka, bilo osumnjičenog.

Ako nož bude pronađen, sigurno će biti ispitan na moguće biološke tragove, jer je to standardna procedura u istrazi ovakvih događaja.

Oglasio se i deda reditelj

Matija Vrdoljak je sin najmlađeg sina Antuna Vrdoljaka Luke i njegove supruge Ivane Radeljić Vrdoljak.

- Ne mogu o tome razgovarati. Nemam volje - odgovorio je Antun Vrdoljak na pitanje 24 sata živi li njegov unuk Matija s njim i kako komentira činjenicu da je osumnjičen za pokušaj ubojstva i da je u istražnom zatvoru.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Blic/ Večernji/ 24 sata/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.