HRVATU IZLETEO NOVČANIK IZ AUTOMOBILA, PARE SE RASULE PO ULICI: Preseo mu Božić a onda se dogodilo čudo, ZANEMEO JE
Frane Novaković, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Frane Novaković

životne priče

HRVATU IZLETEO NOVČANIK IZ AUTOMOBILA, PARE SE RASULE PO ULICI: Preseo mu Božić a onda se dogodilo čudo, ZANEMEO JE

Frane Novaković izgubio je na neverovatan način novac, a na sličan ga je i pronašao

Objavljeno:

Tugarin, Frane Novaković je ovog božićnog vikenda imao najstresnijih sat vremena u svom životu, međutim, sreća ga je na ovaj praznik nekako ipak poslužila, a sve o tome je zabeležio na Fejsbuku.

Naime, Frane iz mesta Tugare kod Omiša u Hrvatskoj je išao u božićni šoping sa svojom porodicom i nakon što je obavio kupovinu potrepština se uputio ka kući, a onda je počeo Božić koji nikada u životu neće zaboraviti.

"Momak, leteo ti je novac u vazduhu"

Seo je u svoja kola i na jednom skretanju ga je susreo nepoznati vozač i rekao mu kako je mogao da prođe pored njega, ali da je ipak hteo da ga sustigne i kaže:

Novac
Novacfoto: Profimedia

-Momak, mislim da ste izgubili novčanik sa novčanicama koje su počele da lete u vazduhu kada ste bili na raskrsnici ispod- uzviknuo mu je iz automobila.

U tom trenutku kreće agonija, Frano se brzo okrenuo i vratio nazad, a u glavi mu se vrtela misao kako dan sigurno nije mogao gore da mu počne. U tom trenutku ga čak ni praznik nije interesovao, samo je mislio na to kako da pronađe svoj novac i novčanik.

Vratio se na raskrsnicu i počeo da traži, ali od novčanika ni novca ni traga!

Izgubio svu nadu, kad ono...

-Pitao sam u fast-foodu, pitao sam u pekari, u dva kafića... Nema gde nisam pitao, ali niko ne zna ništa. Tih 500 evra su bili u apoenima od po 20 evra pa se sve lepo raspršilo. Žena mi dovikuje iz fast-fooda jesam li pronašao novac. Ja kažem da nisam -rekao je Frane koji se tada već pomirio sa situacijom.

Međutim, to pitanje je bilo ono što ga je spasilo. Odjednom, jedan prolaznik koji je to čuo je došao sa devojkom i kaže mu "ovo je tvoj novac" i daje mu 400 evra. Hteo je da mu se oduži, ali dečko to nije dopustio, čak ni ime nije hteo da mu kaže.

Frane je nastavio potragu i pronašao je još 60 evra, ali novčanika nigde!

"Četiri slučajne osobe su me spasile danas"

- Odmah sam otišao u 2. policijsku stanicu, no rekli su mi kako niko nije prijavio nestanak. Blokirao sam karticu i putem internet bankarstva počeo da pratim gde je. Radim još dva kruga po trasi, spuštam se ispod parkiranih automobila, tražim... I onda oko 12:45 dolazi mi obaveštenje kako je kartica u 2. policijskoj stanici - rekao je Frane za "Slobodnu Dalmaciju" i duboko uzdahnuo.

Njega je dočekala gospođa čije ime nije hteo da saopšti javno jer je želela da ostane anonimna. Na njegovo pitanje da joj se oduži, odgovorila je vrlo skromno kako bi samo htela da je neko odbaci do kuće jer je mnogo pešačila.

Frane Novaković
Frane Novakovićfoto: PrintScreen/ Facebook/ Frane Novaković

- Gospođa je morala da šeta od Vukovarske sve do Radio Splita jer je htela da prijavi nestanak novčanika. Tada su joj rekli da ide u policiju jer će se vlasnik naljutiti kada vidi prazan novčanik. Kada su mi dali novčanik, odlučno je odbila ikakvu nagradu, isto kao i par koji je pronašao novac. Bila je srećnija od mene - ispričao je iznenađen i oduševljen Frane Novaković.

Još jednom im se zahvalio svima te ih je zamolio da ga kontaktiraju ne bi li makar kafu popili! To je Franovo božićno čudo koje je definitivno dokaz da dobrih i poštenih ljudi na ovom svetu ipak ima.

-Četiri slučajne osobe su me spasile danas, i sve što su tražile zauzvrat je bila jedna kratka vožnja. Veliko hvala šoferu koji me sustigao, ogromno hvala paru koji je pokupio novac po putu i vratio ih, i najveće hvala jako dragoj gospođi koja je pronašla novčanik i odnijela ga peške od fast fooda iznad Gripa do 2. policijske. Hvala i dežurnom policajcu koji je sugerisao gospođi da me sačeka da se pronađeni novčanik preda licem u lice. Ako se iko prepozna, ili prepozna situaciju koju mu je neko od učesnika prepričao molim da me kontaktirate da im makar kafu platim i zahvalim se još jednom sad kad više nema panike jer se baš osećam dužnim. Danas se dogodilo moje malo božićno čudo- napisao je Frane na Fejsbuku.

Bonus video:

01:25

POZNATA GLUMICA NAMESTILA KOLEGINICI, STAVILA TUĐ NOVČANIK U NJENU TORBU! Skandal pred predstavu: Ovo su uradili kada su saznali!

(Espreso/ Blic/ M.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.