ČUVENI DOKTOR ANĐELKO UMRO NAKON UBODA OSE: Pao u KOMU, ali mu spasa NIJE BILO! OGROMNA TRAGEDIJA!
Doktor Anđelko Givar, Foto: PrintScreen/ Facebook

tuga

ČUVENI DOKTOR ANĐELKO UMRO NAKON UBODA OSE: Pao u KOMU, ali mu spasa NIJE BILO! OGROMNA TRAGEDIJA!

Doktor Anđelko Givar umro je nakon uboda ose

Objavljeno:

Osa je dr Anđelka Glivara (58) ubola na imanju, doživeo je tešku anafilaktičku reakciju zbog otrova insekta i pao u komu. Ležao je mesec dana u OB Zabok te jutros preminuo.

Donja Stubica i Zagorje tuguju, jutros je, kako je potvrđeno iz više izvora, nakon zlokobnog uboda ose pre mesec dana, preminuo dr Anđelko iz Donje Stubice, ugledni lekar u Domu zdravlja u Donjoj Stubici.

Kako je za 24sata potvrdila direktorka Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije dr Nada Dogan, doktor Glivar je preminuo nakon jednomesečne kome izazvane ubodom ose.

Doktor Anđelko Givar
Doktor Anđelko Givarfoto: PrintScreen/ Facebook

- To se dogodilo na jednom imanju pre mesec dana, nakon uboda je doživeo anafilaktičku reakciju, srušio se, i dok je pomoć stigla, bilo je, nažalost prekasno, pao je u komu. Svi smo u ogromnom šoku, ne znam šta bih vam rekla - potreseno je kazala dr Dogan.

- Da, moguće je da se tako nešto dogodi od uboda ose, niko unapred ne može da zna da je alergičan, dodaje direktorka.

I direktor bolnice Zabok u kojoj je lekar jutros preminuo, dr Tihomir Vančina potvrđuje da je čuo za tragični slučaj.

Prema stručnoj literaturi, anafilaktički šok je najgori oblik rane alergijske reakcije, s mogućim smrtnim ishodom. Može nastati zbog primene penicilina, otrova insekata (pčela, osa, stršljeni, mravi), od nekih lekova, zbog specifičnih namirnica i slično.

Reakcija počinje odmah, uobičajeno kao kožne promene, dok su još ozbiljniji simptomi problemi s gornjim i donjim disajnim putevima. Dolazi do kardiovaskularnog kolapsa, pada pritiska i teške aritmije. Bolesnike koji su doživeli anfilaktički šok nužno je hospitalizovati.

Bonus video:

07:49

DA LI TREBA SISATI OTROV AKO VAS UJEDE ZMIJA? Ljudi zabrinuti posle slučajeva u Novom Sadu i Kragujevcu: OVO SAVETUJU STRUČNJACI

(Espreso /24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.