"MOŽDA SU POSLE KAFE HTELI DA ZAKUVAJU PASULJ": Turisti na hrvatsku plažu doneli kuvalo na plin i džezvu, a onda...
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

"MOŽDA SU POSLE KAFE HTELI DA ZAKUVAJU PASULJ": Turisti na hrvatsku plažu doneli kuvalo na plin i džezvu, a onda...

Iz kancelarije načelnika Podstrane su odgovorili kako su stranog gosta upozorili da kuvalo mora ugasiti i ukloniti

Objavljeno:

Snimak sa plaže u Hrvatskoj koji su objavili mediji danas je izazvao mnogo pažnje na društvenim mrežama. Naime, jedan od kupača snimio je porodicu koja je na plažu donela rešo na plin, džezvu i počela da kuva kafu.

Sve se dogodilo u Podstrani kod Splita, ali porodica koja je nameravala da na plaži popije kafu u sopstvenoj režiji ipak nije uspela da ostvari svoj plan budući da su se uskoro na licu mesta pojavili komunalni redari.

Kako se navodi, oni su "prilikom izlaska na teren odnosno plažu procenili da zbog velikih temperatura i broja kupača, postoji mogućnost ugrožavanja okoline usled korišćenja prenosnog kuvala."

Iz kancelarije načelnika Podstrane su odgovorili kako su stranog gosta upozorili da kuvalo mora ugasiti i ukloniti. Muškarac ga je poslušao pa pravljenja "jeftinije" kafe nije došlo.

- Uzimajući u obzir da se u ovom slučaju nije radilo o klasičnom otvorenom plamenu koji je strogo zabranjen u ovom periodu godine, već o sertifikovanom plameniku za spoljnu upotrebu kao ni o obavljanju privredne delatnosti prodaje pića jer je topli napitak turista nameravao da spremi za svoje lične potrebe, pri intervenciji redara nije bilo izricanja novčane kazne jer je isti postupio po uputstvu - napisali su za Danas.hr iz kancelarije načelnika.

Objava je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

- Šteta što su komunalci tako brzo doši jer bi možda posle kafe i pasulj skuvali - naveo je jedan od korisnika, ali je većina komentara bila iskazivanje podrške ljudima koji su doneli kuvalo.

- Ja stvarno ne vidim tu problem? Šta oni ugrožavaju-ama baš ništa. Dogodine nećemo imati ni takvih turista! Odmah u zatvor gde su se usudili da donesu plin i kafu na plažu. Ostaćete vi i bez ovih turista što ih imate , već vam otkazuju rezervacije - pisali su ogorčeni ljudi.

Bonus video: Plaža u Australiji

01:17

Plaža u Australiji

(Espreso/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.