OTKRIVENO KAKO JE BEBA BEZ GLAVE ZAVRŠILA NA POZNATOJ PLAŽI! Policija došla do UZNEMIRUJUĆIH zaključaka
Telo bebe bez glave nađeno na španskoj plaži, Foto: Marco Cristofori / robertharding / Profimedia

POTRESNO

OTKRIVENO KAKO JE BEBA BEZ GLAVE ZAVRŠILA NA POZNATOJ PLAŽI! Policija došla do UZNEMIRUJUĆIH zaključaka

Malo telo otkriveno je na plaži u letovalištu Kosta Dorada Roda de Bera 11. jula

Objavljeno:

Policija je saopštila da je identifikovana beba čije je telo bez glave pronađeno na jednoj španskoj plaži.

Španska policija potvrdila je u utorak da je dete identifikovano i da je reč o osmomesečnoj bebi koja je umrla na čamcu za migrante koji se prevrnuo u blizini Balearskih ostrva 6. aprila. Tada je poginulo 15 ljudi, a među njima i roditelji bebe.

Civilna garda je saopštila da je drveni čamac, koji se na španskom naziva patera, napustio Čerčel u Alžiru 21. marta i da je bio na moru 17 dana pre nego što se dogodila katastrofa.

Malo telo otkriveno je na plaži u letovalištu Kosta Dorada Roda de Bera 11. jula. Prve procene su pokazale da je beba bila oko dve ili tri godine, međutim, testovi su potvrdili da je bila mnogo mlađa.

Gradonačelnik Pere Virgili rekao je nakon sumornog otkrića prošlog utorka ujutru da je dete moglo biti na čamcu za migrante koji je potonuo u Sredozemnom moru. Rekao je da odeća koju je beba nosila, uključujući i jaknu, ne ukazuje na to da se udavila u nesreći na plaži.

Forenzičari su zaključili da je njeno telo bilo u vodi između dve nedelje i dva meseca. Rečeno je da njenom telu nedostaje nekoliko delova zajedno sa glavom, a pretpostavlja se da je pronađeno u uznapredovalom stanju raspadanja.

DNK testovi su pokazali podudaranje sa njenom mamom.

Lokalni čistač pronašao je telo pre nedelju dana i obavestio svoje šefove koji su pozvali policiju. Pripadnici Civilne garde su ogradili područje i premestili meštane i turiste u druge oblasti pre nego što je istražni sudija odobrio uklanjanje tela. Kasnije se ispostavilo da je voda izbacila telo na plažu prethodnog dana, ali su ga prolaznici ignorisali misleći da je lutka.

Roda de Bera je 25 minuta vožnje severno od grada Taragone na istočnoj obali Španije.

Bonus video: Ovde je pronađeno telo D.V. na Vračaru

00:10

Ovde je pronađeno telo D.V. na Vračaru

(Espreso/Miror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.