DEVOJČICU (14) RODITELJI NAŠLI BEZ SVESTI U KUPATILU: Samo se SRUŠILA, glavni krivac je ovaj "TIHI UBICA"
Hitna pomoć, Foto: RINA

POLICIJA RADI NA UTVRĐIVANJU SVIH OKOLNOSTI

DEVOJČICU (14) RODITELJI NAŠLI BEZ SVESTI U KUPATILU: Samo se SRUŠILA, glavni krivac je ovaj "TIHI UBICA"

Devojku su pronašli članovi porodice

Objavljeno:

Varaždinska policija saopštila je kako se devojka (14) u subotu oko 19.20 u Poljancu otrovala ugljen-monoksidom u kupatilu porodične kuće.

"Kako je utvrđeno uviđajem, do trovanja je došlo usled povećane koncentracije ugljen-monoksida unutar kupatila kao posledica istovremenog rada atmosferskog kombinovanog gasnog bojlera i aspiratora u kuhinji", navode iz PU varaždinske, prenosi 24sata.hr.

Devojku su pronašli članovi porodice, a Hitna pomoć ju je prevezla u Opštu bolnicu Varaždin. Policija nastavlja da radi na utvrđivanju svih okolnosti nesreće.

Ambulantna kola
Ambulantna kolafoto: Damir Dervišagić

Policija često upozorava građane da gasne instalacije, grejalice i bojlere treba da servisiraju ovlašćeni i stručni serviseri.

Tokom zime se redovno beleži veći broj trovanja ugljen-monoksidom, a policija ističe da je važno imati na umu da gasni bojleri za rad koriste vazduh iz stambenog prostora, dok istovremeno aspiratori izbacuju vazduh zbog čega je pritisak u prostoriji manji od atmosferskog pritiska.

Vazduh tada ulazi spolja u kuhinju kroz sve otvore, pa i kroz dimovodnu cev gasnog protočnog bojlera, čime zajedno sa vazduhom ulazi i ugljen-monoksid koji je produkt sagorevanja gasa.

Ugljen-monoksid je gas bez boje, mirisa i ukusa, zbog čega se i naziva "tihim ubicom".

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.