RENATO JE BIO OKORELI KRIMINALAC, A ONDA PREŠAO U MODNE "VODE": Okrenuo se VENČANICAMA vrednim MILIONA
ilustracija, Foto: Profimedia

neverovatna biografija

RENATO JE BIO OKORELI KRIMINALAC, A ONDA PREŠAO U MODNE "VODE": Okrenuo se VENČANICAMA vrednim MILIONA

Krivično je prijavljen za tešku krađu koju je odradio proletos

Objavljeno:

Nakon trgovanja oružjem i drogom i to međunarodnih razmera, stari znanac hrvatske policije Renato Prajz (47) bacio se u modne "vode" ali, opet, s kriminalnim potpisom. Zagrebačka policija je otkrila da je ukrao 43 venčanice "teške" 182.600 kuna (oko 2.700.000 dinara) iz poznatog salona za prodaju venčanica na zagrebačkoj Malešnici, piše Jutarnji list.

Krivično je prijavljen za tešku krađu koju je odradio proletos pod okriljem noći nakon što je slomio cilindar na ulaznim vratima salona iz čije se unutrašnjosti poslužio prelepim haljinama.

Slučaj je potom završio i na zagrebačkom sudu koji ga je nedavno nepravosnažno osudio na devet meseci zatvora.

Pritisnut dokazima krivicu je priznao, usput se i pokajao opisujući pritom svoje životne okolnosti i teško zdravstveno stanje.

Pri odluci o visini kazne sud mu je kao olakšavajuću uzeo žaljenje i to što je delo priznao doprinevši ekonomičnosti sudskog postupka. U prilog mu je išla i činjenica što je veći deo ukradenih haljina na kraju i vraćen u salon.

Otežavajuća okolnost mu je osuđivanost za raznovrsna krivična dela među kojima je, kako je svojevremeno u medijima sam priznao, i ubistvo u Nemačkoj.

Inače, dajući generalije na početku ovog, poslednjeg u nizu, suđenja Prajz je rekao da je završio srednju trogodišnju školu za mehaničara i da je nezaposlen i neoženjen, ali i bez prihoda, bez dece, bez imovine i bez nadimka.

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.