ZA OVO NAPLAĆUJU DODATNIH 50 DOLARA? Gost hotela ostao u ŠOKU, čist BEZOBRAZLUK (FOTO)
Hotel, Foto: Profimedia

krađa

ZA OVO NAPLAĆUJU DODATNIH 50 DOLARA? Gost hotela ostao u ŠOKU, čist BEZOBRAZLUK (FOTO)

Korisnik Reddit-a se požalio kako ga je hotel opljačkao uzevši mu pare za nešto što bi svako uradio

Objavljeno:

Jedan gost hotela je ostao u šoku nakon što je otkrio da će mu dodatno naplatiti 50 dolara, odnosno nešto više od 46 evra, za korišćenje minibara ako otvori njegova vrata.

On se požalio na Redditu podelivši fotografiju frižidera iz sobe hotela na kojem je napisano obaveštenje da frižider sadrži senzor te da se njegovo korišćenje za privatne svrhe naplaćuje 50 dolara

Drugim rečima, ako u minibar hotela stavite bocu vode i zbog toga otvorite vrata, to će vas u ovom slučaju koštati 50 dolara, no korisnik nije otkrio o kojem je hotelu reč.

"Bilo bi osvežavajuće da nam ne izbijaju novac na svakom koraku", napisao je jedan korisnik Reddita, dok je drugi upitao: "Kako je ovo uopšte zakonito?"

Kako funkcionišu minibarovi?

Oni noviji koriste infracrvene zrake ili druge automatizovane tehnike beleženja kupovine. Uklanjanje artikla automatski se detektuje i odmah tereti kreditnu karticu gosta, čak i ako se artikal ne koristi. Ovom metodom se uspešno sprečava gubitak proizvoda, krađa ili gubitak prihoda, navodi hrvatski Indeks.

Da li je u pitanju procedura obezbeđivanja inventara hotela ili pak bezobrazluk luksuznih hotela koji teže da običan čovek ne može da ih priušti, ostaje neodgovoreno.

(Espreso/ Indeks.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.