IZ ČISTA MIRA MLATIO ŽENE PO DALMACIJI: Poznato koliku je KAZNU dobio! (FOTO)
Nišević, Foto: Printscreen/Twitter

OSUĐEN JE

IZ ČISTA MIRA MLATIO ŽENE PO DALMACIJI: Poznato koliku je KAZNU dobio! (FOTO)

Žena se branila i odgurivala ga od sebe, ali on nije odustajao sve dok nisu počeli vikati stanari okolnih zgrada

Objavljeno:

ALEKSANDAR Nišević zvani Aleksa, 29-godišnjak iz Gline osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na 10 godina zatvora zbog dvostrukog pokušaja ubistva, a opozvane su mu i dve ranije presude za krađe pa ga je sudija Višnja Strinić osudila na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 i po godina.

Nije došao na objavu presude, a pritvor mu je produžen automatizmom s obzirom da je dobio kaznu strožu od pet godina zatvora, piše Dalmatinski portal

Nišević je u svoj mahniti pohod krenuo 17. jula prošle godine u rano jutro. Najpre je oko 7.10 napao N. M. na terasi kafića Firule. Zatražio je času vode, a onda napao. Dok je žena bila okrenuta leđima, punim zamahom udario ju je staklenom bocom po temenu.

Aleksandar Nišević
foto: Printscreen/Twitter

Pala je leđima na stepenice, a on ju je uhvatio za vrat i kosu. Udarao je njenom glavom o stepenice i zid, tukao ju je i šakama po glavi i tijelu. Iako se opirala i odgurivala ga, nije odustajao, već je nastavio udarati dok nije naišla slučajna prolaznica. N. M. je zadobila tešku telesnu ozledu. Smrtna posledica je slučajno izostala, navodi se u presudi.

Drugu ženu napao velikim kamenom

Drugi napad usledio je oko 8.50 u Šimićevoj na Blatinama ispred zgrade na kućnom broju 27. Nakon što ju je pratio, K. U. napao je kamenom dimenzija 11 sa 7,5 sa 3,5 centimetra. Punim zamahom udario je u zatiljak, uhvatio je za ruku i kosu, oborio na pod, vukao je i udarao šakama po glavi i telu.

Njenom glavom udarao je o zid i staklo ulaznih vrata zgrade koje se usled udaraca razbila. Žena se branila i odgurivala ga od sebe, ali on nije odustajao sve dok nisu počeli vikati stanari okolnih zgrada. Napadnuta je zadobila brojne ozlede, a smrtna posledica je slučajno izostala.

Za svaki napad dobio pet godina zatvora

Za svaki pokušaj ubistva Nišević je dobio po pet godina zatvora, a opozvane su mu i pravomoćne uslovne presude sudova u Sisku i Zagrebu kojima je osuđen na uslovne kazne od 10 meseci i godinu dana zbog teške krađe, odnosno, krađe pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 i po godina zatvora.

Izrečena mu je i sigurnosna mera obveznog lečenja zavisnosti o psihoaktivnim drogama i alkoholu. Žrtve su upućene da imovinsko-pravni zahtev postave u parnici.

Rekao da se ničega ne seća

Nišević će morati platiti i 80.820 kuna sudskih troškova, od čega 77.820 kuna predstavlja troškove veštačenja.

Nišević je u istrazi prvo negirao nedela, iako su ga snimile kamere video nadzora. Na raspravi je kazao da je bio pod uticajem alkohola i opijata i da se ne seća šta se dogodilo. Poznavajući sebe, nikada to ne bih napravio, rekao je na suđenju. Nije hteo odgovarati na pitanja sutkinje i tužiteljke.

(Espreso / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.