POVEZUJU GA SA NESTANKOM SVOG DEDE: Isplivali novi detalji o muškarcu koji je napadao žene po Hrvatskoj! (VIDEO)
Aleksandar Nišević, Foto: Printscreen/Twitter

JEZIVO

POVEZUJU GA SA NESTANKOM SVOG DEDE: Isplivali novi detalji o muškarcu koji je napadao žene po Hrvatskoj! (VIDEO)

Nišević je celo vreme pokušavao da uveri istražitelje da na snimcima nije on i da mu je sve namešteno

Objavljeno:

Aleksandar Nišević, 28-godišnjak iz Gline, koji je subotu ujutro na splitskim Firulama i Blatinama staklenom bocom i kamenom brutalno i bez ikakvog povoda napao dve žene, poslednjih se meseci na splitskom području svima predstavljao imenom Stipe Bilić. Očito je mislio da će imati puno manje problema u komunikaciji s ljudima ako kaže da se zove Stipe, a ne Aleksandar, iako nije imao nikakve dokumente s tim izmišljenim imenom.

Aleksandra su u subotu poslepodne na području Gornje Podstrane uhvatili pripadnici Specijalne policije Split, koji su ga primetili u kamenolomu u Srinjinama kako se penje po brdu. Četiri specijalna policajca brzo su se rasporedila u formacijiu i krenula da češljaju brdo u potrazi za beguncem, očekujući da će ga neko od njih u tom "češljanju" uhvatiti.

No, kad su došli do vrha brda, iznenadili su se jer begunca nisu našli, a onda su ga ugledali kako sedi na vatrogasnom putu dve stotine metara niže. Javili su svojim kolegama gde se nalazi, a jedan od specijalaca se uspeo neopaženo da prišunja na dvadesetak metara udaljenosti. Kad je viknuo: "Stoj, policija!", begunac je skočio kao oparen i pobegao prema ruševnim i napuštenim kućama na tom području.

Policajci su odmah pohitali za njim te su ga, kako se saznaje, uspeli da uhvate nakon što je nogom razbio vrata jedne kuće, u kojoj su bile tri žene, te je, videvši da mu je policija za petama, pobegao preko ograde i sakrio se u grmlju. Tamo su ga pripadnici splitske Specijalne jedinice i zatekli, te je bez pružanja otpora pred uperenim oružjem poslušao njihovu zapovest, legao na pod i stavio ruke na leđa, te je vezan lisicama i uhapšen.

Nakon što je ispitan u Županijskom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio dva pokušaja ubistva, sudija istrage mu je odredio jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela. Nišević je celo vreme pokušavao da uveri istražitelje da na snimcima nije on i da mu je sve namešteno.

Već je poznato da je Nišević od 2014. godine do danas čak trinaest puta osuđivan, što uvslovno, što na zatvorske kazne, te da ima i dve optužnice iz 2020. godine za krađe i teške krađe.

Kako se saznaje, policija Sisačko-moslavačke županije, pod koju spada i područje Gline, smatrala ga je "osobom od interesa" za puno ozbiljnije krivično delo od krađa, odnosno sumnjali su da je povezan s nestankom svog dede Miloša Niševića iz sela Roviška.

Naime, 28. decembra 2019. godine policiji je prijavljen nestanak tada 89-godišnjeg Miloša, koji je poslednji put viđen deset dana ranije. Kako su tada pisali hrvatski portali, za nestalim Milošem policija je pokrenula opsežnu potragu, u kojoj je sudelovalo i dvadeset spašavatelja HGSS-a s tri potražna tima sa psima. Na terenu su bila i trojica pripadnika MUP-a, kao i četiri vatrogasca VP-a Petrinja, koji su ispumpavali okolne bunare jer se sumnjalo da nestali čovek nije možda ubijen i bačen u neki bunar. Osim toga, učesnici potrage su kopali i pregledavali i dvorište njegove kuće jer se mislilo da ga je možda ubica tu zakopao.

Miloš Nišević
foto: Printscreen/Nestali.gov.hr

No, sav taj trud nije urodio plodom. Telo nesrećnog starca do dana današnjeg nije pronađeno, a kako nema tela, zasad nema mogućnosti da se s njegovim nestankom poveže bilo ko, pa tako ni njegov unuk. Neki iz toga kraja tvrde da je, nakon nestanka starog Miloša, Aleksandar rasprodao sve što se moglo rasprodati, pa je otišao s tog područja.

Splitski policajci znali su za ove sumnje i pokušali su, kako se saznaje, tokom kriminalističke istrage da razgovaraju s njim o tome, ali 28-godišnjak je ostao "zakopčan" i ništa im nije rekao.

- Tog momka nisam nikad videla iako znam, jer mi je Miloš pričao, da su bili u kontaktu. Miloša je znala cela Glina, dolazio je uvek na prastarom biciklu, žalio se kad bi mu isključili struju, kad bi imao bilo kakve probleme. Žalio mi se i da je bio napadnut i opljačkan u šumi, da su mu razbojnici uzeli motornu testeru. Znam da je policija u vezi njegovog nestanka odradila sve što je mogla - kazala je u telefonskom razgovoru Branka Bakšić Mitić, zamenica gradonačelnika Gline, koja je široj javnosti postala poznata kao neumorna humanitarka koja je nesebično pomagala ljudima nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio taj kraj.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.