HRABRI MLADIĆI SE BORILI SA VATRENOM STIHIJOM CELU NOĆ: U Hrvatskoj buktao najveći POŽAR poslednjih godina!
Požar, Foto: RINA

NEVEROVATNO

HRABRI MLADIĆI SE BORILI SA VATRENOM STIHIJOM CELU NOĆ: U Hrvatskoj buktao najveći POŽAR poslednjih godina!

Kako tvrde reporteri ovog hrvatskog lista, mladići su se pojavili u jednom maslinjaku usred ničega sa kosilicom i nekoliko grana u rukama

Objavljeno:

U Hrvatskoj je tokom jučerašnjeg dana buktao najveći požar u poslednjih nekoliko godina. Na terenu je bilo više od 300 vatrogasaca, ali kako se požar širio velikom brzinom, vatru su morali da gase i građani. Ekipa Slobodne Dalmacije provela je čitavu noć sa ekipom muškaraca koji su se samoinicijativno okupili i hrabro gasili požar.

Kako tvrde reporteri ovog hrvatskog lista, mladići su se pojavili u jednom maslinjaku usred ničega sa kosilicom i nekoliko grana u rukama.

Jedan od njih, plavokosi momak od 30-ih godina, energično je raspoređivao svoje drugove duž linije požara.

Na jednoj strani te staze gde su hrabri momci čvrsto držali liniju, piše Slobodna Dalmacija.

Sa druge strane staze, iza dva metra visokog kamenog zida, nalazila se dvospratna kuća novije gradnje koju je trebalo braniti.

"Ko zna šta je u toj metalnoj kući, da li ima boca sa benzinom", komentarisao je jedan od mladića dok je palio cigaretu mršavom crnokosom momku kojeg su ostali zvali Dingo. Plamen je harao oko kuće, nekoliko metara dalje od pregradnog zida i okruženog odbačenim daskama.

"Ajde uzmite granu, moramo je gurnuti u kanton, ne smemo da dozvolimo da vatra priđe zidu, moramo ovo braniti... Zvali smo vatrogasce, sad će doći vozilo. Ako ne dobijemo vodu, nećemo moći da odbranimo kuću", objasnio je neformalni vođa ekipe raspoređujući ljude.

1 / 8 Foto: RINA

Reporteri su zajedno sa građanima uzeli grane i počeli da se bore sa vatrenom stihijom. Na sreću, požar je naposletku lokalizovan.

Podsetimo, u požaru koji je juče zahvatio Šibenik uništeno je više od 20 domova i 3.000 hektara. Nakon intenzivne borbe vatrogasaca koja je trajala celu noć, požar je jutros konačno ugašen. Na terenu noćas je bilo oko 350 vatrogasaca, pripadnici vojske, policije i građani. Jedan vatrogasac je lakše povređen.

Kako navode hrvatski mediji, noćas nisu naređene nove evakuacije, a procenjuje se da je u požaru uništeno 3.000 hektara, a više od 100 ljudi je bilo prinuđeno da napusti svoje domove.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.