NOVI SKANDAL TRESE HRVATSKU: Načelnik opštine u BORDELU plaćao službenom karticom, evo koliko JE NOVCA POTROŠIO!
Bordel, Foto: AP

drama kod komšija

NOVI SKANDAL TRESE HRVATSKU: Načelnik opštine u BORDELU plaćao službenom karticom, evo koliko JE NOVCA POTROŠIO!

Načelnik je za medije rekao kako je slučajno pomešao kartice

Objavljeno:

Načelnik opštine Murter-Kornati Toni Turčinov sredinom aprila 2019. godine između 1:37 i 3:38 ujutro, u klagenfurtskom klubu "La Cocotte", triput je upotrebio opštinsku karticu i potrošio 1.560 evra novca iz budžeta, piše Telegram.

Kako navodi portal, on je dva puta platio iznose od 600 evra i jednom 360 evra.

U međuvremenu ugašeni klub La Cocotte nesumnjivo je zaista bio legalni bordel, tako se uredno i oglašavao.

U odgovoru Telegramu načelnik Turčinov rekao je kako je bio “na večernjem druženju” u bordelu sa, citira se , “potencijalnim gostima i domaćinima”.

Utvrdio je kako je slučajno pomešao kartice.

Račun u bordelu, kaže, hteo je da plati privatnom karticom, ali je greškom iz novčanika izvadio službenu.

- Moja privatna i službena kartica iste su banke i u tim večernjim satima došlo je do omaške zbog koje se izvinjavam svojim meštanima - napisao je u odgovoru za Telegram.

Nekoliko sati nakon pisanja Telegrama, načelnik Murtera Toni Turčinov dao je ostavku na mesto većnika u Županijskoj skupštini i najavio kako “ostaje da vlada Opštinom uz podršku svojih saradnika i sugrađana”.

Ipak, Telegram je došao do novih saznanja, prema kojima je, navodno, Turčinov falsifikovao račun kojim je pokušao da zataška činjenicu da je opštinski novac potrošio u bordelu.

kartica
foto: Beta

Nije ponudio dokaz da je zaista sam platio?

Nakon što je Turčinov za Telegram rekao kako je pomešao kartice i račun u bordelu platio poslovnom umesto privatnom karticom, dalje je tvrdio da je, kad je shvatio svoju grešku, vlastitim sredstvima platio smeštaj na poslovnom putu koji je trebalo da podmiti Opština i tako obeštetio proračun.

Kako bi to dokazao, Telegramu je poslao račun za smeštaj opštinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je navodno platio svojim novcem. Isti račun predao je i u svoju Opštinu, kao dokaz troškova.

Račun za hotel iznosio je tačno 1560 eura, identično iznosu koji je potrošio u bordelu, pa je Turčinov utvrdio kako je time rešio problem. Međutim, Telegram piše da nije hteo da oktrije za kojih je to 12 ljudi platio smeštaj u Austriji ni zašto ih je Opština uopšte tamo slala. Dalje navode i da nije ponudio ni dokaz kako je navodni račun zaista podmirio vlastitim sredstvima.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Računi koje mi izdajemo izgledaju drugačije"

Zbog svih tih nelogičnosti Telegram se obratio hotelu Schlosswirt Ebenthal. Oni su im poslali kopiju spomenutog računa koju su dobili od načelnika Turčinova i zamolili da im potvrde autentičnost. Radnik hotela, Georg Alexander Birger, ubrzo je odgovorio kako oni taj račun nisu izdali.

Na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove, zajedno su navedeni noćenje za 12 osoba i velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi.

- Računi koje mi izdajemo su drugačiji. Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima. Naš restoran i hotel sve račune ispostavljaju odvojeno. Noćenje s boravišnom taksom i PDV-om uvek naplaćujemo razdvojeno od hrane i pića - rekao je radnik hotela i dodao kako se, iako restoran i hotel posluju na istoj lokaciji i imaju zajednički web, radi o odvojenim uslužnim objektima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.