OSTRVO KOD KOMŠIJA JEDNO OD NAJLEPŠIH: Preteklo Bali, Ibicu, Santorini, a ovo su CENE SMEŠTAJA!
Hrvatska, Foto: Profimedia

VISOKO PETO MESTO

OSTRVO KOD KOMŠIJA JEDNO OD NAJLEPŠIH: Preteklo Bali, Ibicu, Santorini, a ovo su CENE SMEŠTAJA!

Obiluje borovom šumom, plaže su mahom kamenite, betonirane ili šljunkovite

Objavljeno: 10:41h

Inostrani portal Big 7 Travel objavio je spisak 50 najboljih ostrvskih destinacija na planeti, a visoko peto mesto na toj listi zauzela je Korčula.

Obala Korčule je prilično razuđena i ima mnogo poluostrvaca i zaliv, a nalazi se u južnoj Dalmaciji. Takođe, obiluje borovom šumom, plaže su mahom kamenite, betonirane ili šljunkovite.

"Korčula je jedno od odredišta koje morate posetiti na južnodalmatinskoj obali Dalmacije. Udaljena je od većine drugih ostrva, tako da možete uživati u manjoj gužvi i ležernijoj atmosferi. Grad Korčulu nazivaju malim Dubrovnikom, zbog njegovih srednjevekovnih trgova, crkvi, palata i kuća, dok plaže i gusta šuma pružaju neverovatan krajolik", piše na sajtu.

Ispred Koručile, na listi su ova ostrva: Somaroj (Norveška) na 4. mestu, Espiritu Santo na 3. mestu (Republika Vanuatu, u južnom Tihom okeanu), zatim ostrvo Palavan na drugoj poziciji (Filipini), a prvo mesto je zauzelo ostrvo Lumi (Vašington).

Treba istaći da je Korčula na ovoj listi "pretekla" mnoga prelepa, egzotična ostrva kao što su Barbados (8. mesto), Bora Bora (10. mesto), Kapri (14. mesto), Bali (16. mesto), Ibica (17. mesto), Korzika (19. mesto), Santorini (20. mesto), itd.

Barbados
Barbados foto: Profimedia

Ako planirate letovanje ove godine, a "za oko vam zapadne" upravo Korčula, istraživali smo cene na jadranskom ostrvu u sezoni 2022.

- Kuća od 28 kvadrata, sa jednim krevetom, za dve osobe košta od 65€ za noć

- Apartman od 28 kvadrata, sa bazenom i jednim krevetom, za dve osobe, ima cenu od 38€ za noć

- U ponudi je i prelepa vila od 34m2, takođe za dve osobe, koja se izdaje od 96€ za noć

- Povoljnija opcija je kuća od 90 kvadrata, za 4 osobe, čija je cena od 47€ za noć

- Na Korčuli se nalazi i vila od 200 kvadrata, čija je cena od 120€ za noć, ali i apartman veličine 100 kvadrata po ceni od 37 evra pa naviše

- Među najskupljim vilama je ona iz opštine Blato: ima 45 kvadrata, a noćenje ide od 132 evra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.