OVO JE GEPEK AUTOMOBILA U KOJEM SU VOZILI BIZNISMENA U ZAGREBU: Terali ga da sam sebi ISKOPA GROB! (FOTO)
Ilustracija, Foto: PU Zagrebačka, Profimedia

strava i užas

OVO JE GEPEK AUTOMOBILA U KOJEM SU VOZILI BIZNISMENA U ZAGREBU: Terali ga da sam sebi ISKOPA GROB! (FOTO)

U saopštenju PU zagrebačke navodi se da su u akciju krenuli krajem aprila 2022. godine, a da su pre toga sve detaljno isplanirali

Objavljeno:

Trojica muškaraca, starosti 53,32 i 42 godine, završila su u pritvoru nakon što su uhapšena zbog iznude novca od jednog biznismena. Sumnjiče ga da su ga oteli, vozili u prtljažniku automobila i terali da sam sebi iskopa grob.

U saopštenju PU zagrebačke navodi se da su u akciju krenuli krajem aprila 2022. godine, a da su pre toga sve detaljno isplanirali.

- Osumnjičeni (53 i 32) su se, prema prethodnom dogovoru, sastali sa povređenim 35-godišnjakom na području Malešnice i naterali ga da uđe u lični automobil zagrebačkih registarskih oznaka pokazujući hladno i vatreno oružje. Potom su se sva trojica odvezli u Krapinsko-zagorsku županiju, gdje ih je čekao 42-godišnji osumnjičeni - napisala je policija.

Tokom putovanja, osumnjičeni su mu sve vreme pretili, mahali oružjem ispred njega i plašili ga. Kada su sa 42-godišnjakom stigli u Zagorje, svi su seli u drugi automobil i odvezli se na izolovanu lokaciju.

Gepek automobila
Gepek automobila foto: PU zagrebačka

– Osumnjičeni (53 i 42) su po dolasku na razne načine izazivali strah, zabrinutost i poniženje kod oštećenog, a na kraju su mu naredili da iskopa i pripremi mesto gde će završiti, odnosno da iskopa sopstveni grob, koji je on na kraju uradili u strahu za sopstvene živote - precizirala je policija.

Tamo su ga vređali i tukli, a potom se „smilovali”. Rekli su mu da će ga pustiti, ali će zauzvrat morati da naplate novac koji žele. U povratku, da ga shvate ozbiljno, naterali su ga da se vozi u gepeku. Na kraju je vraćen u Zagreb.

Zadnje sedište automobila
Zadnje sedište automobila foto: PU zagrebačka

– Osumnjičeni su tokom puta u Zagreb nastavili da prete 35-godišnjaku, postavljajući mu uslove koje mora da ispuni, na šta je on iz straha pristao. Sutradan je oštećeni pribavio traženu sumu novca i doneo je na dogovoreno mesto, tačnije u ugostiteljski objekat na području Črnomerca, gde su ga čekali osumnjičeni (53 i 32) i još dvojica muškaraca – kažu u. policija. Ono što kriminalci nisu znali jeste da je preduzetnik u strahu za život pozvao policiju koja je pripremila zamku. Dvojica su uhapšena prilikom primopredaje, dok je trećeg uhapsila zagorska policija.

Po nalogu suda izvršeni su pretresi kuća koje koriste osumnjičeni. U njima su pronašli dokaze za pomenuta krivična dela, kao i tri mine trombona koje je 42-godišnjak sakrio u peći. Dodatno će biti osumnjičen za "nedozvoljeno držanje, proizvodnju i sticanje oružja i eksplozivnih materija".

Automobil
Automobil foto: PU zagrebačka

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da dvojica uhapšenih muškaraca, koji su bili u društvu osumnjičenih u kafiću na Črnomercu, nisu izvršioci krivičnih dela i pušteni su na slobodu.

U toku dana trebalo bi da se zna da li će i pod kojim uslovima biti upućeni u istražni zatvor.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.