KUDA IDE OVAJ SVET? Terao žrtvu da kopa sopstveni grob, detalji tresu Hrvatsku
Grob, Foto: Printscreen/Youtube/ BBC Stories

ŠTA JE OVO?!

KUDA IDE OVAJ SVET? Terao žrtvu da kopa sopstveni grob, detalji tresu Hrvatsku

Žrtva je ispričala kako su ga, uz pretnju oružjem, ugurali u auto i odvezli u šumu u okolini Zagreba,

Objavljeno:

Ante Roso (53), koji je pre desetak godina bio optužen, a potom na sudu i pravosnažno oslobođen optužbi da je organizovao tzv. krvavu pljačku banke "Fine" 2005. godine, u sredu je ponovno uhapšen u Zagrebu, ovaj put zbog iznude.

Prema nezvaničnim informacijama, Rosu policija sumnjiči da je od jednog muškarca iznuđivao 5.000 evra, a prema onome što je žrtva ispričala policiji, u utorak su ga okrivljeni i dvojica njegovih saradnika podvrgli pravoj torturi.

Žrtva je ispričala kako su ga, uz pretnju oružjem, ugurali u auto i odvezli u šumu u okolini Zagreba, a potom mu skinuli svu odeću i dali lopatu kako bi sebi iskopao grob. On je nag kopao grob četiri sata, tokom kojeg su ga i tukli. Nakon što je iskopao grob, primoran je da puže do njihovog automobila, da bi ga zatim naterali da im da telefonske brojeve članova svoje porodice, zapretivši da će, ukoliko im ne preda 5.000 evra, ubiti suprugu i "zoljom" gađati kuću.

Muškarac je sve odlučio da prijavi policiji, pa je u jednom restoranu pripremljena tzv. kriminalistička zamka, odnosno - označen je novac. Kada su Roso i još jedan od njegovih poznanika došli po novac, zaskočili su ih pripadnici interventne policije te ih uhapsili.

Rosu je još 2011. njegov dotadašnji poznanik, ali i osoba koja je naručila njegovo ubistvo, Ivan Boršić, imenovao kao organizatora tzv. krvave pljačke Fine iz 2005. Roso je najprije bio u begu da bi nakon drugog ponovljenog suđenja oslobođen svih optužbi.

U decembru 2020. Rosu je ponovno uhapsila policija zbog optužbi da je privredniku Dariju B. (45) dva puta naručio postavljanje ekplozivnih naprava u autu, u nameri da ga likvidira. Naprave su oba puta zakazale, a Darijo B. otkrio je da je na meti atentatora tek kad je svoj automobil odvezao na popravku žaleći se da mu nešto lupka pod haubom. Mehaničari su se prenerazili pronašavši ne jednu, već dve bombe s daljinskim aktiviranjem.

Međutim, usprkos jako ozbiljnim optužbama i taj slučaj protiv Rose na kraju je doživeo neslavan epilog. Naime, nakon pola godine istrage državno tužilaštvo je zaključilo kako do tad izvedeni dokazi nisu dovoljni za podizanje optužnice, pa je Roso nakon šest meseci provedenih u Remetincu, a što je maksimalan pritvorski rok, bez ikakve optužnice, u junu 2021. pušten na slobodu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.