SKANDAL, UHAPŠEN PREMIJER BRITANSKIH DEVIČANSKIH OSTRVA!
Endru Fahi, Foto: Printscreen/Youtube/Government of the Virgin Islands

ŠOK

SKANDAL, UHAPŠEN PREMIJER BRITANSKIH DEVIČANSKIH OSTRVA!

Fahi (51) je uhapšen u četvrtak na aerodromu u Majamiju zajedno sa generalnim direktorom Uprave za luke ove britanske prekomorske teritorije

Objavljeno:

Premijer Britanskih Devičanskih Ostrva Endru Fahi uhapšen je u Majamiju zbog navodnog pranja novca i zavere oko šverca kokaina.

Fahi (51) je uhapšen u četvrtak na aerodromu u Majamiju zajedno sa generalnim direktorom Uprave za luke ove britanske prekomorske teritorije, navodi se u prijavi, koja sadrži i opširno svedočenje tajnog doušnika.

U krivičnoj prijavi DEA navodi da je Fahi pristao da dozvoli doušniku, koji se predstavio kao član meksičkog narkokartela Sinaloa, da koristi luke Britanskih Devičanskih ostrva za isporuku kokaina, u zamenu za novčani iznos od 500.000 dolara, a dokument pokazuje da je istraga, na osnovu izveštaja i snimaka tajnog doušnika, počela u oktobru.

Premijer Britanskih Devičanskih ostrva takođe je zatražio pomoć u otplati duga od 83.000 dolara čoveku u Senegalu koji mu je, kako je rekao, "popravio" neka politička pitanja, navodi se u prijavi.

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras rekla je u saopštenju da je "zaprepašćena" ovim optužbama i ukazala na važnost nedavno završene Istražne komisije o optužbama za korupciju i zloupotrebu položaja na ostrvima, navodi Rojters uz napomenu da ovaj izveštaj komisije još nije objavljen.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.