POZNATA GLUMICA SE JAVILA IZ ŠANGAJA: Našla se usred strogog KARANTINA, evo šta kaže kakva je SITUACIJA!
Suzana Nikolić, Foto: Printscreen/Instagram

poslednje 3 godine živi tamo

POZNATA GLUMICA SE JAVILA IZ ŠANGAJA: Našla se usred strogog KARANTINA, evo šta kaže kakva je SITUACIJA!

Stanovništvo ne sme da ide od kuće do apoteke ili prodavnice

Objavljeno: 13:56h

Hrvatska glumica Suzana Nikolić, koja poslednje tri godine živi i radi u Šangaju, našla se usred izuzetno strogih karantina u najvećem kineskom gradu.

Kako je za RTL Danas rekla Nikolić, koji predaje na najprestižnijoj glumačkoj akademiji u Kini, Šangajani već nekoliko dana ne smeju nigde da idu osim na testiranje.

Ništa se ne radi, avioni ne sleću u Šangaj, niko ne sme da napusti grad, a ove mere su uvedene jer taj grad od 26 miliona stanovnika ima oko osam hiljada novoobolelih od korone, što je za njih rekord.

„Ko je pozitivan dođe po njega, tu osobu odvedu u centralni karantin, to je ogromno mesto, ogromna sala u kojoj je trenutno svih tih 8.200 ljudi smeštenih na nekim vojnim krevetima“, opisuje situaciju Nikolić.

Stanovništvo ne sme da ide od kuće do apoteke ili prodavnice, pa onaj, piše RTL Danas, kome nedostaje hrane, deo hrane dobija na kućnom pragu.

"Dobila sam jednu kesu paradajza, nekoliko paradajza, paprike, glavicu kupusa i tako dalje. Mislim, dobiješ nešto, nije da ne. Mislim da to nije problem", rekla je glumica, koja je pre zatvaranja poslala svoje kuče Milu u hotel za pse, jer ne sme da izađe kako bi ga prošetala.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kazne su oštre, u stvari, ako se ne pridržavate propisanih pravila, preti vam kazna zatvora. Šangaj će tako živeti još najmanje dve nedelje, pa 57-godišnja glumica otkriva da nedeljama želi da se vrati u svoj dom.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.