VLASTI U KINI DONELE NOVU ODLUKU ZBOG ŠIRENJA KORONA VIRUSA: Sledi dvofazno zatvaranje!
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ SERGEI CHIRIKOV

pandemija van kontrole

VLASTI U KINI DONELE NOVU ODLUKU ZBOG ŠIRENJA KORONA VIRUSA: Sledi dvofazno zatvaranje!

Rad na prevenciji i kontroli pandemije doneo je mnogo neprijatnosti ljudima

Objavljeno:

Vlasti Šangaja apelovale su na stanovnike da nastave da sarađuju u vezi strogih ograničenja, uvedenih kako bi se zaustavilo širenje kovid-19, pošto je najnaseljeniji grad u Kini ušao u peti dan dvofaznog zatvaranja.

Molba za strpljenje stanovništvu došla je nakon što je u tom kineskom finansijskom centru, u kome živi 26 miliona ljudi, saopšteno da se ukupan dnevni broj slučajeva kovid 19 infekcija povećao, po prvi put za oko dve nedelje, prenosi Rojters.

U izveštaju zdravstvenih vlasti juče je prijavljeno 5.298 novih asimptomatskih slučajeva i 355 simptomatskih infekcija za sredu, u poređenju sa 5.656 asimptomatskih slučajeva i 326 onih sa simptomima, prijavljenim dan ranije.

Kako je navedeno, Šangaj čini 80 odsto svih novih asimptomatskih slučajeva prijavljenih u Kini za sredu, i oko 20 odsto onih sa simptomima.

1 / 21 Foto: Printscreen/RTS

U pismu stanovnicima grada, vlada Šangaja je poručila da je zahvalna za napore građana i da priznaje njihove žrtve, jer poštuju pristup „dinamičnog čišćenja“ koje su uvele vlasti, a koji podrazumeva otkrivanja virusa, praćenje kontakata i centralizovanog karantina svih pozitivnih slučajeva.

- Rad na prevenciji i kontroli pandemije doneo je mnogo neprijatnosti ljudima. Neki od vas su već duže vreme u karantinu i izolaciji. Grad duboko poštuje svačije razumevanje i saradnju - navodi se u pismu šangajskih vlasti objavljenom danas na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Vičet (WeChat).

Lokalne vlasti sprovode zatvaranje tako što su grad otprilike podelile duž reke Huangpu, odvajajući istorijski centar od istočnog poslovnog i industrijskog okruga Pudong, kako bi se omogućilo postepeno testiranje, navodi Rojters.

Ograničenja kretanja za stanovnike istočnih okruga počela su u ponedeljak i trebalo bi da budu ukinuta u petak u 05 časova ujutru po lokalnom vremenu.

Prema tom planu, područja zapadno od reke biće zaključana od 03 časa ujutru istog dana, iako su neki stambeni kompleksi u zapadnim okruzima već počeli sa apelovanjem na stanovnike da ostanu kod kuće od srede, navodi Rojters.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.