"NE ŽELIM DA SE HRVATSKA MEŠA VIŠE NEGO ŠTO TREBA": Milanović oprezno o ratu u Ukrajini!
Zoran Milanović, Foto: Predsedništvo Hrvatske

obraćanje

"NE ŽELIM DA SE HRVATSKA MEŠA VIŠE NEGO ŠTO TREBA": Milanović oprezno o ratu u Ukrajini!

Pre trideset i jednu godinu bili ste među prvima

Objavljeno:

U Splitu je predsednik Zoran Milanović učestvovao na obeležavanju 31. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije BATT i tom prilikom dodelio odlikovanja pripadnicima Specijalne policije. Obraćajući se Specijalnoj policiji, predsednik Milanović je rekao da je danas to elitna i velika jedinica hrvatske policije koja je pre trideset i jednu godinu bila mala, ponovivši da sudbina zemlje zavisi od malog broja pravih i hrabrih ljudi.

Tako je u svim ratovima iu ovom ratu u Ukrajini koji zavisi od branilaca i srčanih boraca za odbranu Kijeva. Ove stvari govorim oprezno i suzdržano jer ne želim da se Hrvatska u te stvari meša više nego što bi trebalo i više nego što je za nju dobro i bezbedno - rekao je Milanović.

„Pre trideset i jednu godinu bili ste među prvima. Hrvatska nije imala vojsku, nije imala oružje, nije imala priznanje, nije imala simpatije ni naklonost dobrog dela zapadnog sveta. Pomagano joj je prećutno i vrlo često dvolično - prisetio se predsednik Milanović početka Domovinskog rata, rekavši da je odbrana Hrvatske krenula od policije jer tada nije bilo vojske.

1 / 4 Foto: Predsedništvo Hrvatske

– Iz te policije je izašla Hrvatska vojska. Oni koji su se prvi okupili prvog dana avgusta ’90. u Svetošimunskoj u Zagrebu, u Policijskoj školi, a odazvali su se pozivu tadašnjeg predsednika Hrvatske da se priključe hrvatskoj policiji, uglavnom Dalmatinci, Slavonci i naša braća iz Bosne i Hercegovine, ljudi iz naroda koji su krenuli u neizvjesnu odbranu – on rekao je .

Milanović je poželeo pripadnicima Specijalne policije da svoj posao rade profesionalno i da se ne izlažu nepotrebnom riziku.

- Takođe vežbajte da budete spremni i u dobroj fizičkoj formi. Ovo je veoma važno i znam da se brinete o tome. Da pokažeš šta znaš ako treba. Na ovu obljetnicu, koja nije okrugla, okupilo se dosta vas i pokažite koliko su ovi dani rizika, opasnosti, ponosa i slave važni za hrvatski narod koji nije stvoren u ovom posljednjem ratu. Ona je starija, ali je u ovom poslednjem ratu definitivno okovana, prikovana i istovremeno raskopčana – rekao je Milanović.

(Espreso / Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.